Ισχυρή είναι η ζήτηση για το «πράσινο» ομόλογο της Mytilineos, ύψους 500 εκατ. ευρώ και διάρκειας 5,5 ετών, καθώς η υπερκάλυψη έχει ξεπεράσει τις τρεις φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτόκιο υποχωρεί στο εύρος του 2,25% – 2,5% έναντι του αρχικού guidance για 2,5%.

Όπως έχει ανακοινώσει η εισηγμένη, τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθούν στην εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι τράπεζες  BNP Paribas, Citigroup,και HSBC.

Με αξιολόγηση BB- από την S&P

Με «BB-» αξιολογείται το «πράσινο» ομόλογο της Mytilineos, από τον αμερικανικό οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Το 2021, η Mytilineos θα συνεχίσει το φιλόδοξο πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών (capex), μετά την απόφασή της να επιβραδύνει τις επενδύσεις το 2020 λόγω της COVID-19.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία προτείνει την έκδοση μη καλυμμένου ομολόγου ύψους 500, δεδομένου ότι η επόμενη μεγάλη λήξη είναι το 2024 (ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ εκδόθηκε το 2019).

Σημειώνεται ότι ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, προχώρησε πρόσφατα σε αναβάθμιση των προοπτικών για τη Mytilineos σε σταθερές από αρνητικές, ενώ διατήρησε την πιστοληπτική διαβάθμιση “ΒΒ”.

Η αναθεώρηση ήρθε ως αποτέλεσμα των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2020, τα οποία ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, ενώ η μόχλευση θα μείνει εντός των ορίων από το 2022 και μετά, παρά τις μεγάλες κεφαλαιακές δαπάνες το 2021-2024.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr