Κατά της δημιουργίας της κλειστής λίγκας που έχει διχάσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τάσσεται με μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η δυνατότητα του απροσδόκητου κάνει το ποδόσφαιρο τόσο συναρπαστικό. Η πρόταση λιγοστών, εύπορων ευρωπαϊκών συλλόγων για συγκρότηση μίας κλειστής λίγκας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιστορία και την παράδοση του αθλήματος. Για να το πω απλά και καθαρά, είναι λάθος. Οι φίλαθλοι δεν θα το αποδεχτούν», σημειώνει, στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι κατά της δημιουργίας της European Super League έχει ταχθεί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, η γαλλική προεδρία και η ισπανική κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση για τη δημιουργία της «κλειστής λίγκας» με τη συμμετοχή 12 κορυφαίων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων έχει προκαλέσει «εμφύλιο» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με την UEFA να αναζητεί τρόπους να σταματήσει το εγχείρημα. Οργισμένη είναι και η αντίδραση των φιλάθλων ιστορικών ομάδων, όπως η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

https://radar.gr/article/99790/i-uefa-apeilei-me-kyroseis-osoys-symmetexoyn-sti-super-league

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.