Συνυφασμένες με την έννοια του καλοκαιριού, οι αποδράσεις στους παραθαλάσσιους προορισμούς της χώρας μας, μοιάζουν μονόδρομος για τους περισσότερους από εμάς, προκειμένου να ζήσουμε στο έπακρο την ξεγνοιασιά, τον αυθορμητισμό και την ίδια τη χαρά της ζωής που φέρνει μαζί της η πιο αναμενόμενη εποχή του χρόνου. Κι ενώ η χαλάρωση σε πανέμορφες παραλίες κι οι βουτιές σε κρυστάλλινα νερά συνθέτουν τις ιδανικές διακοπές, ταυτόχρονα κοσμοπολίτικοι διεθνείς προορισμοί, ιστορικές πρωτεύουσες και πολύβουες μητροπόλεις δελεάζουν εξίσου για μια καλοκαιρινή απόδραση, αφού από τη μια αδειάζουν σταδιακά από τους ντόπιους, από την άλλη ο ευνοϊκός καιρός κι η μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας γεμίζουν με περισσότερες δραστηριότητες το ταξίδι μας.

Εξάλλου, αν η ζέστη γίνει υπερβολική και οι περιηγήσεις στα αξιοθέατα κουράσουν, υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές για μία αναζωογονητική βουτιά, μερικές ώρες χαλάρωσης κι ηλιοθεραπείας, ή ένα δροσερό cocktail, σε πισίνες που στρατηγικά καταλαμβάνουν τις ταράτσες ξεχωριστών ξενοδοχείων. Βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι στη διάρκεια της ημέρας αποτελούν μία προνομιακή όαση δροσιάς για λίγους, ενώ όσο πέφτει η νύχτα μεταμορφώνονται σε ειδυλλιακό σκηνικό για ένα ιδιαίτερο δείπνο al fresco ή ένα τελευταίο ποτό ρεμβάζοντας θεαματικές εικόνες στον ορίζοντα κάθε πόλης.

Τα παρακάτω ξενοδοχεία σε ξεχωριστές ούτως ή άλλως ευρωπαϊκές πόλεις, ανεβάζουν τη διάθεση αλλά και τον πήχη της στιλάτης διαμονής, χάρη στις καταπληκτικές πισίνες που κρύβονται στις ταράτσες τους.

Nimb – Κοπεγχάγη, Δανία

Ένα περίτεχνο μαυριτανικό παλάτι με αψίδες και μιναρέδες στο κέντρο της Κοπεγχάγης; Κι όμως ναι, και μάλιστα στην καρδιά της πόλης όπου βρίσκεται το πρωτότυπο και εντυπωσιακό boutique hotel των 38 μοναδικά διακοσμημένων δωματίων, αλλά και των 5 εστιατορίων και μπαρ. Εκεί που το σκανδιναβικό design συναντά την μαυριτανική αισθητική και η μία εμπειρία διαδέχεται την άλλη – από τα καλλιτεχνικά events ως τις εξαιρετικές θεραπείες spa – έρχεται η πισίνα της οροφής για να γίνει επίκεντρο της διαμονής τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκτός από χαλάρωση στις ξαπλώστρες, cocktails από το bar και θέα πέρα από τους γειτονικούς κήπους Tivoli σε όλη τη δανέζικη πρωτεύουσα, εδώ θα αθληθείτε κιόλας, κολυμπώντας αντίθετα στο τεχνητό ρεύμα του νερού της πισίνας. Στα συν το ότι παραμένει ανοιχτή από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ. (Bernstorffsgade 5)

Palazzo Naiadi – Ρώμη, Ιταλία

Πώς συνδυάζεται η ιστορική τοποθεσία, το μεγαλοπρεπές σκηνικό ενός αυθεντικού palazzo και μια πισίνα με θέα; Εύκολα, όταν πρόκειται για το πεντάστερο Palazzo Naiadi, το θεαματικό ξενοδοχείο που καταλαμβάνει ένα μέρος της κομψής κιονοστοιχίας που περιβάλλει την Piazza della Republica, ακριβώς απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο των Θερμών του Διοκλητιανού στη Ρώμη. Και ενώ είναι το Spa του ξενοδοχείου που έχει βραβευτεί, την εποχή αυτή και ως τις 26 Οκτωβρίου, είναι η γαλήνια ορθογώνια πισίνα της ταράτσας που ελκύει και δελεάζει για μια βουτιά. Θα νιώσετε σαν Ρωμαίος αυτοκράτορας που επιβλέπει την πρωτεύουσά του, καθώς θα θαυμάζετε τη θέα από το Βατικανό και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ως το λόφο Esquilino. Καθώς η πισίνα λειτουργεί 10:00 – 18:30, είναι ιδανική για λίγη πρωινή άσκηση πριν επιδοθείτε στις γαστριμαργικές απολαύσεις της Ρώμης, ή για μια δροσιστική βουτιά πριν το καθιερωμένο απογευματινό aperitivo. (Piazza della Republica 48-49)

Le Bristol Paris – Παρίσι, Γαλλία

Παρότι πρόκειται για μια πρωτεύουσα προικισμένη με ένα μαγευτικό ορίζοντα, η «Πόλη του Φωτός» διαθέτει σχετικά λίγες πισίνες από όπου να μπορεί κανείς να τον απολαύσει. Ωστόσο, σε ένα από τα εκλεκτότερα παριζιάνικα ξενοδοχεία, το Le Bristo Paris, η ανάβαση στον έκτο όροφο αποκαλύπτει ένα ιδανικό καλοκαιρινό σκηνικό. Σε ναυτικό ύφος, επενδυμένη και περιβαλλόμενη από ξύλο και σχεδιασμένη από το Γερμανό αρχιτέκτονα Caesar Pinnau – υπεύθυνου για τα σχέδια της θαλαμηγού Christina O του Αριστοτέλη Ωνάση -, μοιάζει κι η ίδια να βρίσκεται στο κατάστρωμα ενός πολυτελούς γιοτ. Αν και σκεπαστή, οι βεράντες που την περιβάλλουν λούζονται στο φως κι από τις διαθέσιμες ξαπλώστρες θα αγναντεύετε τον Πύργο του Eiffel, τη Μονμάρτη και τη Sacré-Cœur. Μεγάλο της ατού, εκτός από τη μαγευτική θέα, ο διπλός της ρόλος, αφού πρόκειται για το επίκεντρο του Spa La Prairie, ανάμεσα στις αναζωογονητικές θεραπείες του οποίου, θα απολαμβάνετε κολύμπι και μάλιστα από τις 6:30 το πρωί ως τις 10:30 το βράδυ. (Rue du Faubourg Saint–Honoré 112)

The Barcelona Edition – Βαρκελώνη, Ισπανία

Εκεί που το αστικό τοπίο συναντά την καταλανική ακτογραμμή, στο άκρο της κεντρικής συνοικίας El Born, το Edition της πάντα συναρπαστικής Βαρκελώνης αποτελεί μία από τις τελευταίες προσθήκες στην ομώνυμη αλυσίδα ξενοδοχείων. Η τοποθεσία του είναι εξαιρετική για πρόσβαση στην παραλία, την αγορά Santa Caterina και σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα. Η καλύτερη τοποθεσία όμως εντός του Edition βρίσκεται στον 10ο όροφο και περιλαμβάνει μία πισίνα θαλασσινού νερού κι ένα πολύ cool, κατάφυτο χώρο για χαλάρωση στον ήλιο, φαγητό και ποτό. Κι αν η πισίνα υστερεί κάπως σε μέγεθος, σίγουρα υπερτερεί σε δημοτικότητα, όπως θα περίμενε κανείς από ένα ακόμη επιτυχημένο εγχείρημα του Ian Schrager. Το διάσημο ιδρυτή του Studio 54 και νυν ξενοδόχου – ιδιοκτήτη της αλυσίδας, φαίνεται να ακολουθούν με ενθουσιασμό οι πιο μοδάτοι Βαρκελωνέζοι, που δεν χορταίνουν την πανοραμική θέα του Edition Barcelona. (Avinguda de Francesc Cambó 14)

W – Άμστερνταμ, Ολλανδία

Άμεσα προσβάσιμο ακόμη και με τα πόδια από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, ακριβώς δίπλα στην Πλατεία Dam και την εμπορική καρδιά του Άμστερνταμ, το W απλώνει τα δωμάτια και τις σουίτες του σε δύο γειτονικά κτίρια, μία πρώην τράπεζα κι ένα πάλαι ποτέ τηλεφωνικό κέντρο. Με μοντέρνα διακόσμηση και ιδιαίτερο στυλ, ξεχωρίζει και για την Wet Deck, την μακρόστενη θερμαινόμενη πισίνα του τελευταίου ορόφου, που διατρέχει σχεδόν ολόκληρο το παραπέτασμα της ταράτσας. Η θέα είναι συγκλονιστική και καθώς θα κολυμπάτε κατά μήκος της πισίνας θα θαυμάζετε την αρχιτεκτονική της Χρυσής Ολλανδικής Εποχής, όπως αποτυπώνεται στο γειτονικό Βασιλικό Παλάτι Koninklijk Paleis, το οποίο πραγματικά θα νομίζετε ότι πρόκειται να αγγίξετε. (Spuistraat 175)

The Ned – Λονδίνο, Μ. Βρετανία

Αν κι έχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι πισίνες σε ταράτσες στο Λονδίνο, ελάχιστες μοιράζονται την ιστορία αυτού του κτιρίου. Επιβλέποντας πανοραμικά το City και τον Τάμεση από τον 11ο όροφο του διατηρητέου κτιρίου της πρώην Midland Bank, που μεταμορφώθηκε στο νέο ξενοδοχείο της Soho House & Co, πλαισιωμένη από ριγέ ξαπλώστρες και μεγάλες ομπρέλες, η δροσιστική πισίνα αποτελεί το καταφύγιο των ενοίκων του ξενοδοχείου και το αγαπημένο μυστικό των μελών του Ned’s Members Club. Η θέα στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου είναι ακαταμάχητη και γίνεται ακόμη πιο γοητευτική όσο νυχτώνει. Είναι η ώρα που πραγματικά ζωντανεύουν οι δύο παλιοί θόλοι της τράπεζας που έχουν μετατραπεί σε εξωτερικές ταράτσες και φιλοξενούν ένα εστιατόριο ιδανικό για γεύμα κάτω από το λονδρέζικο ουρανό κι ένα μπαρ με συρόμενη οροφή που λειτουργεί όλο το χρόνο. (27 Poultry, EC2R 8AJ)

Bless – Μαδρίτη, Ισπανία

Η διαμονή σε ένα από τα εντυπωσιακότερα ξενοδοχεία της Μαδρίτης, μέλος των Leading Hotels of the Wold και παινεμένο από το Forbes, είναι ούτως ή άλλως μία κορυφαία εμπειρία. Πόσο μάλλον με την υπέροχη πισίνα της οροφής του, ένα αληθινά καλοκαιρινό σκηνικό, που προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση όταν οι βόλτες στο κοντινό πάρκο Retiro ή στα πολυτελή καταστήματα της εμβληματικής περιοχής Salamanca σας κουράσουν. Εδώ, δεν θα βρείτε καν ξαπλώστρες, αλλά αναπαυτικά, παχιά, κόκκινα στρώματα σε μπαλινέζικου τύπου κρεβάτια με άφθονα μαξιλάρια, ξύλινα σκίαστρα και decks, πλαισιωμένα από άφθονα φυτά περιμετρικά. Παραγγείλτε ευρηματικά cocktails από το μπαρ, συνοδεύστε με ceviche, αγναντέψτε τη θέα πάνω από την ισπανική πρωτεύουσα, αλλά πάνω και πριν από όλα, βουτήξτε στα σμαραγδένια νερά της πεντακάθαρης πισίνας. (Calle de Velázquez 62)

Memmo Alfama – Λισαβόνα, Πορτογαλία

Τα miraduros, τα παρατηρητήρια από όπου αγναντεύει κανείς τις γραφικές γειτονιές της Λισαβόνας, είναι διάσπαρτα σε όλη την πόλη, αλλά η ταράτσα του ντιζαϊνάτου Memmo Alfama αναβαθμίζει την εμπειρία με την ξεχωριστή πισίνα της. Στην καρδιά της πορτογαλικής πρωτεύουσας και σε ένα αναγεννημένο πρώην εργοστάσιο υποδημάτων που έχει ξαναποκτήσει ζωή ως trendy ξενοδοχείο, η έμπνευση για το ξεχωριστό, τολμηρό σχέδιο της πισίνας προέρχεται από τις κόκκινες στέγες της κουκλίστικης γειτονιάς της Alfama, γι’ αυτό και η ίδια η πισίνα είναι επενδυμένη με κόκκινα, ιριδίζοντα πλακάκια. Δεν θα βρείτε πιο στιλάτο σημείο για να απολαύσετε τη θέα στον Τάγο, να δροσιστείτε και να συνδυάσετε το cocktail σας με νόστιμα petiscos, τα μικρά, πορτογαλικά πιάτα με μεζέδες. (Travessa das Merceeiras 27)

Downtown Camper by Scandic – Στοκχόλμη, Σουηδία

Ένα ακόμη στιλάτο κατάλυμα σε σκανδιναβική πρωτεύουσα, στην καρδιά της Στοκχόλμης αυτή τη φορά, με προσεγμένες εγκαταστάσεις στην οροφή του, που προσφέρουν ένα μείγμα εμπειριών. Το εξαιρετικό The Nest Cocktail Lounge της ταράτσας είναι ανοιχτό προς ενοίκους και μη, σερβίροντας signature cocktails, που πάνε πακέτο με την καταπληκτική θέα σε ολόκληρη την παλιά πόλη της σουηδικής πρωτεύουσας. Ακόμη καλύτερο όμως είναι το κολύμπι στην ανοιχτή πισίνα, που μπορεί να συνδυαστεί με την εσωτερική σάουνα και τις spa θεραπείες του The Nest Wellness. Η θέα από την άκρη της 2×8 μέτρα πισίνας στον Riddarfjärden, τον ανατολικότερο κόλπο της λίμνης Mälaren στο κέντρο της Στοκχόλμης είναι τόσο μαγευτική που δεν θα θέλετε να βγείτε από το νερό, και καθώς τους κρύους μήνες η πισίνα θερμαίνεται, δεν θα έχετε κανένα λόγο να το κάνετε. (Brunkebergstorg 9)

Grand Hotel Principe Di Piemonte – Βιαρέτζιο, Ιταλία

Το ηλιόλουστο θέρετρο της δυτικής ιταλικής ακτογραμμής δεν στερείται θεαματικών παραλιών, αντιθέτως είναι διάσημο για τις φαρδιές, οργανωμένες αμμουδιές του που προσελκύουν χιλιάδες λουόμενους. Για μια πιο exclusive εμπειρία, επιλέξτε διαμονή στο πολυτελές Grand Hotel Principe Di Piemonte. Φωλιασμένο στην οροφή του θα βρείτε ένα rooftop bar, ένα εστιατόριο και μία ανοιχτή πισίνα, δηλαδή όσα συνθέτουν μια αυθεντική θερινή όαση μακριά από τα πλήθη. Αν και δεν εντυπωσιάζει με το μέγεθός της, η θέα που προσφέρει η πισίνα στη θάλασσα της Λιγουρίας καθηλώνει και ηρεμεί, ενώ το θερμαινόμενο τζακούζι την κάνει ελκυστική ακόμη κι όταν ο καιρός ψυχράνει. Μια χαλαρωτική δόση dolce vita με αύρα Τοσκάνης. (Piazza Giacomo Puccini 1)

Διαβάστε περισσότερα