10 πολυαναμενόμενες, luxury ξενοδοχειακές αφίξεις για το 2024. Η βιομηχανία της φιλοξενίας φαίνεται να έχει αφήσει για τα καλά πίσω της τα προβλήματα που της δημιούργησαν η πανδημία του κορωνοϊού και οι διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Όλο και περισσότερα μεγάλα ξενοδοχειακά brand επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιό τους ανοίγοντας νέα ξενοδοχεία στα δημοφιλή μέρη του πλανήτη.

Καταλύματα με προσωπικότητα, με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, πολλά από τα οποία εστιάζουν στην προσωποποιημένη εμπειρία και επιδιώκουν να γίνουν και τα ίδια κομμάτι των ταξιδιωτικών αναμνήσεων του επισκέπτη τους. Παρακάτω παρουσιάζονται 10 αναμενόμενες αφίξεις σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς (ή κοντινούς στην Ευρώπη) προορισμούς.

Κάποια από αυτά τα ξενοδοχεία ξεκίνησαν εδώ και λίγες μέρες τη λειτουργία τους, κάποια άλλα αναμένεται να το κάνουν μέσα στο 2024. Όλα όμως υπόσχονται διαμονή και εξυπηρέτηση στο καλύτερο επίπεδο.

Hotel Maria, Ελσίνκι

Ο πρώην χιονοδρόμος Samppa Lajunen, 3 φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, έχει εξελιχθεί σε real estate developer και έθεσε με απλό τρόπο τον στόχο του για το νέο Hotel Maria. «Να γίνει η πρώτη ξενοδοχειακή εμπειρία στις σκανδιναβικές χώρες καθώς και ο πρώτος πραγματικά πεντάστερος προορισμός στο Ελσίνκι». Για αυτό τoν σκοπό, το Hotel Maria βάζει τα δυνατά του.

Στεγάζεται σε 4 σημαντικά από αρχιτεκτονικής άποψης κτήρια που χτίστηκαν από το 1880 έως το 1930 και περιλαμβάνει 117 δωμάτια (ανάμεσά τους 38 σουίτες), κλασικά διακοσμημένα και ευρύχωρα (46 τετραγωνικά μέτρα κατά μέσο όρο). Επίσης, υπάρχουν δύο εστιατόρια και μπαρ, ένα state-of-the-art spa και μία μπουτίκ με δημιουργίες Φινλανδών σχεδιαστών. Τα δωμάτια έχουν μεγάλα «αμερικάνικου τύπου» κρεβάτια και μπάνια που θυμίζουν spa σε πολλές περιπτώσεις με τζακούζι και παραδοσιακές φινλανδικές σάουνες.

Ειδική αναφορά αξίζει στο εστιατόριο Lilja το οποίο εμπνέεται από τις παραδόσεις της γαλλικής κουζίνας, ενώ την ίδια στιγμή αναζητά τα καλύτερα υλικά εστιάζοντας στη εγχώρια παραγωγή με κάποιες εξαιρετικές προσθήκες από το εξωτερικό. Mία fine dining εμπειρία σε κομψό και φιλόξενο περιβάλλον.

Ιzza, Μαρακές, Μαρόκο

Tο Izza στο Μαρακές άνοιξε πριν λίγο καιρό και συστήνεται ως το σπίτι των φίλων. Τα 14 δωμάτιά του έχουν ονόματα από δημιουργικούς «κυνηγούς της ελευθερίας» της δεκαετίας του 1960 και του 1970, οι οποίοι συνδέθηκαν προσωπικά με τον διακεκριμένο interior designer Bill Ellis. Ως εκ τούτου, υπάρχουν δωμάτια με τα ονόματα Jack (Kerouac), Marianne (Faithful) και Yves (Saint Laurent, η κορυφαία σουίτα). Παρόλο που υπάρχει όλη αυτή η νοσταλγία, την ίδια στιγμή υπάρχει και μια πολύ λεπτομερώς επιμελημένη συλλογή με έργα τέχνης που σκοπεύει να είναι μία από τις πληρέστερες εκθέσεις με ψηφιακή τέχνη παγκοσμίως και για αυτόν τον λόγο, έχει προχωρήσει σε συνεργασία με κορυφαίους του χώρου, όπως το Studio137 που θεωρείται σημαντικός συλλέκτης ΝFT.

Την ίδια στιγμή, το Izza υπόσχεται και γαστρονομικές συγκινήσεις. Στο εστιατόριό του συνδυάζονται μαροκινές, αραβικές και μεσογειακές συνταγές. Τα πιάτα του σκοπεύουν να προσφέρουν ό,τι καλύτερο διαθέτει η χώρα και τα υλικά τους είναι εστιασμένα στην τοπική, εποχική και βιώσιμη παραγωγή.

Μateus Hotel, Λισαβόνα

Για πολύ καιρό, το μποέμ Independente ήταν ένα από τα σχετικά «περιφρονημένα» ξενοδοχεία της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Αυτό πια δεν ισχύει καθώς οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να επεκταθούν, δημιουργώντας ένα δεύτερο ξενοδοχείο στην πόλη το Independente Lisboa-Bica και μάλιστα στους δύο τελευταίους ορόφους θα λειτουργεί ένα «ξενοδοχείο μέσα στο ξενοδοχείο», το Mateus. Θα διαθέτει 13 δωμάτια, ένα μπαρ, ένα εστιατόριο καθώς και ένα ρετιρέ με δύο κρεβατοκάμαρες το οποίο θα λειτουργεί ταυτόχρονα και ως χώρος μουσικών και άλλων εκδηλώσεων. Το κτήριο που φιλοξενεί το Mateus είναι χτισμένο στα μέσα του 19ου αιώνα και βρίσκεται στη Rua de São Paulo, σε ιδανικό σημείο για να εξερευνήσετε τη δημιουργική και νυχτερινή ζωή της πόλης.

Τα 13 δωμάτια είναι διακοσμημένα σε ροζ αποχρώσεις με βιώσιμη ξυλεία και έργα τέχνης που έχουν αγοραστεί από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Το βέβαιο είναι ότι οι φιλοξενούμενοι εδώ καλούνται να περιμένουν μια μη συμβατική εμπειρία φιλοξενίας, έχοντας ανοιχτή πρόσκληση να διασκεδάσουν, να γνωρίσουν τους ντόπιους, αλλά και τους άλλους επισκέπτες του ξενοδοχείου και να ανακατευτούν με τους καλύτερους εκπροσώπους μιας τόσο αναβαθμισμένης στον τομέα του πολιτισμού και της διασκέδασης πόλης.

Rooms, Mπατούμι, Γεωργία

Η Γεωργία κερδίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες από όλο τον κόσμο και αυτό συμβαίνει και με τη γνωστότερη παραθαλάσσια πόλη της, το Μπατούμι. Οπότε, δεν μας κάνει εντύπωση που το Rooms Hotel group δημιούργησε αυτό το όμορφο ξενοδοχείο στην πόλη της Μαύρης Θάλασσας. Βρίσκεται στην ιστορική συνοικία της πόλης, είναι μέλος των Design Hotels και διαθέτει συνολικά 123 δωμάτια. Επιπλέον, διαθέτει εξωτερική πισίνα, εστιατόριο και μια έξτρα τραπεζαρία στο ισόγειο. Το φανταχτερό design παρουσιάζει το πρόσωπο της σύγχρονης Γεωργίας ενώ δίνει έμφαση στα γήινα υλικά, τις κομψές γραμμές και τα γεωμετρικά σχήματα.

Την ίδια στιγμή, το εστιατόριο Rubber Duck συνδυάζει άκοπα γεωργιανές και διεθνείς επιρροές σε έναν χώρο με ψηλά ταβάνια και κομψή διακόσμηση. Η κουζίνα του είναι κλασική με μοντέρνα πειράγματα, ενώ το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για το μπαρ με τη συναρπαστική ποικιλία από ποτά και σνακ όπως και εξαιρετικά κοκτέιλ.

Εν ολίγοις, μια εξαιρετική επιλογή διαμονής σε μια πόλη που έχει καταφέρει να αναδειχθεί σταδιακά τόσο ως κέντρο διακοπών όσο και επιχειρήσεων, ακολουθώντας την ανοδική τουριστικά πορεία της χώρας.

The Emory, Λονδίνο

Η «βασιλεία» του Λονδίνου ως το hotspot για σημαντικές ξενοδοχειακές αφίξεις, δεν φαίνεται να «απειλείται». Το 2024 αναμένεται να φέρει σημαντικά openings από μεγάλα ονόματα και ένα από αυτά είναι το Τhe Emory. Πρόκειται για την τελευταία προσθήκη του Maybourne Hotel Group το οποίο ήδη έχει στο χαρτοφυλάκιό του ξενοδοχεία όπως τα Claridge’s, The Berkeley και The Connaught.

Τo Τhe Emory θα περιλαμβάνει μόνο σουίτες60 στον αριθμό, οι οποίες θα εκτείνονται σε 9 ορόφους. Το χαρακτηριστικό τους θα είναι η φωτεινότητα ενώ ξεχωρίζει το penthouse. Στιλιστικά, το Emory αναμένεται να απομακρυνθεί από το παραδοσιακό ύφος των άλλων ξενοδοχείων του group. Υπόσχεται μια πιο μοντέρνα αίσθηση ενώ κάθε όροφος είναι επιμελημένος από διαφορετικό interior designer και αρχιτεκτονικά το κτήριο, δίνει έμφαση στο γυαλί. Σκοπεύει να προσφέρει μια πινελιά ιδιωτικής πολυτέλειας σε μια από τις πιο ακμαίες παγκόσμιες μητροπόλεις. H είσοδός του θα είναι διακριτική σε ένα ήσυχο δρόμο στη συνοικία Knightsbridge.

Επίσης, σε όσα μπορούν να απολαύσουν οι πελάτες θα κυριαρχεί η διακριτικότητα. Η βεράντα που θα προσφέρει θέα 360 μοιρών στον ορίζοντα της πόλης θα είναι ανοιχτή μόνο για τους πελάτες του ξενοδοχείου.

Rosewood Schloss Fuschl Salzburg

Το δεύτερο ξενοδοχείο της Rosewood στην Αυστρία θα στεγάζεται σε ένα κτήριο-παλάτι του 15ου αιώνα στις όχθες της λίμνης Fuschl. Η Rosewood προχώρησε σε ανακατασκευή του κτηρίου τοπόσημου, όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις. Το Rosewood Schloss Fuschl βρίσκεται κοντά στο Σάλτσμπουργκ και πρωτολειτούργησε ως ξενοδοχείο στα μέσα της δεκαετίας του 1950. Το αρχικό οικοδόμημα κατασκευάστηκε το 1450 και λειτούργησε ως εξοχική κατοικία της βιεννέζικης βασιλικής οικογένειας. Ως ξενοδοχείο έχει φιλοξενήσει από σταρ του σινεμά έως αξιωματούχους σε επίσημες επισκέψεις.

Το αποκατεστημένο και ανανεωμένο οικοδόμημα θα διαθέτει 98 δωμάτια, ανάμεσά τους 46 σουίτες και 6 σαλέ, παγκοσμίου επιπέδου εστιατόρια και lounge, εσωτερική και εξωτερική πισίνα καθώς και ένα spa σημείο αναφοράς.

Η Rosewood έχει καταφέρει πια να αναδειχθεί σε κορυφαίο brand στην αξιοποίηση/αποκατάσταση σημαντικών αρχιτεκτονημάτων. Δεσμεύεται να προστατεύσει τη σημαντική κληρονομιά του κτηρίου ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζει την εμπειρία διαμονής με στοιχεία που συνδυάζουν το παλιό και το νέο.

Mandarin Oriental, Βιέννη

Άλλη μία αναμενόμενη αύξηση από ένα brand ευγνωσμένης αξίας. Οι 25 αποκλειστικές κατοικίες θα καταλαμβάνουν τους τελευταίους 3 ορόφους από ένα ιστορικό κτήριο που για περίπου έναν αιώνα ήταν ένα από τα δικαστικά μέγαρα της πόλης. Το ξενοδοχείο αποτελείται από 151 δωμάτια και σουίτες τα οποία περιτριγυρίζονται από αυλή και διαθέτουν εστιατόριο, μπαρ και υπαίθριο κήπο. Επίσης, το ξενοδοχείο διαθέτει Spa με την υπογραφή Mandarin Oriental, όπου θα υπάρχουν πολλαπλά δωμάτια θεραπείας, πισίνα και fitness center.

Ακόμη, όσοι μείνουν σε αυτές τις κατοικίες θα μπορούν να απολαύσουν το μεγάλο σαλόνι με το τζάκι, τον χώρο της τραπεζαρίας, την ιδιωτική βιβλιοθήκη και τον χώρο συναντήσεων που διαθέτουν. Θα υπάρχει δυνατότητα για υπηρεσίες γεύματος και δείπνου εντός των κατοικιών ενώ οι πελάτες θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση στις παροχές του ξενοδοχείου. Μια αφοσιωμένη ομάδα από εκπαιδευμένο προσωπικό της Mandarin Oriental θα είναι εκεί για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε 24ωρή βάση.

Η γαστρονομική αριστεία είναι εδώ και πολύ καιρό κομμάτι της Mandarin Oriental εμπειρίας. Από fine dining επιλογές μέχρι χαλαρά bistrot, τους πελάτες περιμένουν οι καλύτερες γεύσεις από όλο τον κόσμο.

Hotel Cour des Loges Lyon, A Radisson Collection Hotel, Λυών

Στην καρδιά της Vieux- Lyon θα βρίσκεται το Hotel Cour des Loges Lyon, A Radisson Collection Hotel. Θα στεγάζεται σε ένα ιστορικό συγκρότημα από 4 αναγεννησιακά κτήρια και θα προσφέρει 61 δωμάτια και σουίτες με ξύλινα δοκάρια, επίπλωση εποχής και καλλιτεχνικές λεπτομέρειες. Κάθε δωμάτιο είναι ξεχωριστό. Από cozy ρομαντικά δωμάτια έως σουίτες- loft αναγεννησιακού στυλ με τζακούζι θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε την καρδιά της Λυών.

Την ίδια στιγμή, θα μπορείτε να γευματίσετε στο εστιατόριο την κουζίνα του οποίου επιμελείται ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, Anthony Bonnet. Υπόσχεται ένα γαστρονομικό ταξίδι σε ένα ιδιαίτερο και ρομαντικό σκηνικό με όχημα τα καλύτερα προϊόντα και τεχνικές της γαλλικής κουζίνας. Την ίδια στιγμή το Cafe- Epicerie προσφέρει συνθήκες ενός high end bistro ενώ οι επισκέπτες επιβάλλεται να κάνουν και μια βόλτα από το μπαρ όπως και την αίθουσα πούρου, ενώ όταν έρθει η ώρα της χαλάρωσης μπορείτε να επισκεφθείτε το σπα, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα λουτρά της αρχαίας Ρώμης ή να απολαύσετε μία ήσυχη βραδιά στους κήπους και την «μυστική» βεράντα.

Six Senses, Svart, Νορβηγία

Tα ταξίδια περιπέτειας κερδίζουν όλο και περισσότερο κοινό και το Six Senses Svart στην καρδιά της νορβηγικής φύσης δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να την απολαύσουν από κοντά ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύουν τον φυσικό πλούτο.

Στη μύτη του παγετώνα Svartisen, στα κρυστάλλινα νερά του φιόρδ Holandsfjorden θα βρίσκεται αυτό το ξενοδοχείο των 94 δωματίων, το οποίο θα συνδυάζει φουτουριστικό σχέδιο και τεχνολογίες, που θα κάνουν χρήση γήινων υλικών, ιδιαίτερα φιλικές στο περιβάλλον. Το ξενοδοχείο αυτό θέλει να είναι πρωτοπόρος στη βιώσιμη φιλοξενία, για το χτίσιμό του θα χρησιμοποιηθεί μόνο ηλιακή ενέργεια ενώ θα έχει το δικό του σύστημα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων και υδάτων.

Στόχος είναι να γίνει σαφές ότι ο ταξιδιώτης μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος χωρίς ταυτόχρονα να στερείται κάτι από τις ανέσεις της μοντέρνας ζωής. Θα υπάρχει εκτός των άλλων δυνατότητα για zero waste dining, πεζοπορία, αναρρίχηση σε πάγο, νυχτερινό ψάρεμα και υπέροχες εικόνες από το Βόρειο Σέλας τον χειμώνα ενώ το καλοκαίρι οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν τον μεσονύχτιο ήλιο κάνοντας γιόγκα.

Casa Monti, Ρώμη

Πρόκειται για ένα πεντάστερο ξενοδοχείο 36 δωματίων με υπέροχους εσωτερικούς χώρους, ένα rooftop bar όπως και spa. Βρίσκεται στη συνοικία Monti, μια γειτονιά που κάποτε ζούσαν κυρίως τεχνίτες, σήμερα είναι στέκι για καταξιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες ενώ υπάρχουν και πολλά εστιατόρια, μπακάλικα, γκαλερί και wine bar.

H σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Laura Gonzalez είναι γνωστή ως «η βασίλισσα του χρώματος». Στο Casa Monti αντί να επιλέξει ένα συγκεκριμένο στυλ επέλεξε μια πιο δυναμική προσέγγιση, αναμειγνύοντας διάφορα στυλ.

Εκτός από τo bar στην οροφή θα υπάρχει και ένα εστιατόριο που εγγυάται υπέροχες γαστρονομικές εμπειρίες μαζί με άφθονη θέα.

Το Casa Monti επιδιώκει να αποτελέσει το καλύτερο ορμητήριο για μια υπέροχη διαμονή στην Αιώνια Πόλη, η οποία καταφέρνει να διατηρεί την κλασική ομορφιά της ενώ ταυτόχρονα ανανεώνεται.

Διαβάστε ακόμη: