Έτοιμο σε γενικές γραμμές είναι το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα που ετοιμάζει η ΔΕΗ και ο Γιώργος Στάσσης και θα το παρουσιάσει σε ένα δίμηνο από τώρα, μόλις κλείσει και τυπικά η εξαγορά των δραστηριοτήτων της Enel στην Ρουμανία.

Οι επενδύσεις της ΔΕΗ μέχρι το 2027, θα φτάσουν σε πρωτοφανή ύψη και θα προσεγγίσουν τα 10 δις.

Ειδικό βάρος δίνεται στις ΑΠΕ και στον ‘Κωτσόβολο’ που εφόσον τον αγοράσει θα γίνει ότι και η φίρμα ‘Γερμανός’ για τον Μιχάλη Τσαμάζ και την Cosmote.

Επιπλέον ετοιμάζει και άλλες εντυπωσιακές κινήσεις στα Βαλκάνια.

Σε σχέση με τα EBITDA του 2023, το σχόλιο μέσα από κύκλους της ΔΕΗ είναι: «σημειώστε 1,2-1,3 δις σε αυτό το επίπεδο».

Οι επενδύσεις για την περίοδο 2023-2027 θα είναι στα 10 δις με έμφαση στις ΑΠΕ και φυσικά στο retail, το μεγάλο πλέον διακύβευμα για την επιχείρηση.

Το ακριβές ύψος του επενδυτικού πλάνου θα αποφασιστεί μέσα στον Οκτώβριο και ενώ νωρίτερα η διοίκηση φιλοδοξεί να έχει κλείσει την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Enel στην Ρουμανία, όπου εκκρεμούν μια σειρά από γενικές συνελεύσεις και διαδικασίες.

Το στρατηγικό σχέδιο του Γιώργου Στάση έχει τρείς κατευθύνσεις:

  • α) εφαρμογή του «Green deal» στην ηλεκτροπαραγωγή,
  • β) ψηφιοποίηση και λειτουργική αποτελεσματικότητα (Digitalization & Operational Efficiency) και
  • γ)επέκταση σε νέες δραστηριότητες και προϊόντα προστιθέμενης αξίας με πελατοκεντρική προσέγγιση (Customer centricity).

«Σε 2-3 εβδομάδες η ΔΕΗ, θα έχει πάρει στα χέρια τις μετοχές της Enel» λένε μέσα από την επιχείρηση.

Ο Γιώργος Στάσσης θέλει το νέο επιχειρησιακό της σχέδιο να περιλαμβάνει και τα νέα δεδομένα της εξαγοράς στη Ρουμανία, τα οποία αυξάνουν ουσιαστικά τις οικονομικές της επιδόσεις, και της επιτρέπουν να θέσει νέους στόχους εντός Ελλάδα, αλλά κυρίως στα Βαλκάνια.

«Οι επενδύσεις στο νέο Business Plan θα είναι πάνω από 2 δισ ευρώ τη χρονιά και εκτός από τις ΑΠΕ, το βάρος θα πέφτει στο σκέλος του λιανεμπορίου, όπου η επιχείρηση θέλει να εξαγοράσει την Κωτσόβολος με 93 καταστήματα πανελλαδικά» συνεχίζουν κύκλοι της επιχείρησης.

Όπως είπε στους αναλυτές, ο Γιώργος Στάσσης, «πράσινα» έργα ύψους 1,6 GW βρίσκονται σε λειτουργία και στο στάδιο της κατασκευής.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 6μήνου, τα 228 MW είναι νέα έργα σε λειτουργία, για έργα 451 MW έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες πρόσληψης αναδόχου για την κατασκευή τους, τα συστήματα αποθήκευσης υπολογίζονται σε 100 MW, για έργα 250 MW έχουν εξασφαλιστεί οι όροι σύνδεσης και για έργα ΑΠΕ 640 MW έχουν ολοκληρωθεί οι περιβαλλοντικοί όροι και βρίσκονται στην αναμονή για τους όρους σύνδεσης. Έτσι από τώρα έχει εξασφαλιστεί η ισχύς του 30% του στόχου που έχει τεθεί για το 2026 που είναι τα 5,1 GW.

Πολύ καλα πάει και η λιανική της ΔΕΗ

Τρία νέα σημεία παρουσίας του δικτύου καταστημάτων ΔΕΗ είναι στη διάθεση των πελατών στην Αθήνα σε Άνω Πατήσια (Λ. Γαλατσίου 3), Άγιο Δημήτριο (Αγ. Δημητρίου 31 & Αρμοδίου) και στο κέντρο της πόλης (Πατησίων 39 & Στουρνάρη) ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό ακόμη δύο νέα καταστήματα ΔΕΗ στην Κηφισιά (Παπαδιαμάντη 3 & Διονύσου) και το Αιγάλεω (Πανόρμου & Σμύρνης 29).

Συνολικά, τα νέα και Pop-Up καταστήματα ΔΕΗ έχουν φτάσει τα 15 με τον μετασχηματισμό του δικτύου καταστημάτων ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα να προχωράει δυναμικά, με νέα φιλοσοφία.

Λειτουργώντας καθημερινά από τις 7:30 έως τις 20:00, αλλά και όλο το 24ωρο για πληρωμές λογαριασμών, μέσω του myΔΕΗ 24/7, τα νέα καταστήματα προσφέρουν εξυπηρέτηση σε τρεις ζώνες:

  • Τη ζώνη γρήγορης εξυπηρέτησης,
  • Τη ζώνη της εξυπηρέτησης από εξειδικευμένους συμβούλους ενέργειας,
  • Τη ζώνη ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης myΔΕΗ ServicePoint, όπου οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν, να διαχειριστούν και να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, να υποβάλλουν αιτήματα και να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά ή να προγραμματίσουν το ραντεβού τους σε ημέρα και ώρα της επιλογής τους.

Στα νέα καταστήματα ΔΕΗ, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν και για όλες τις λύσεις ΔΕΗ για φωτοβολταϊκά στο σπίτι και αντλίες θερμότητας.

Διαβάστε ακόμη: