Ελεύθερες είναι, από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές ημέρες όπως ίσχυε ήδη τα Σαββατοκύριακα. Σύντομα, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, αναμένεται επίσης και ο «κόφτης» των SMS και πιο συγκεκριμένα, στις 15 Μαΐου.

Η επιτάχυνση των εμβολιασμών, που έχουν αρχίσει να «θωρακίζουν» τον κόσμο, επιτρέπουν πλέον το άνοιγμα των κλειστών, μέχρι πρότινος, θυρών προς την ελευθερία, ενώ άλλο ένα βήμα είναι και το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, ύστερα από σχεδόν 6 μήνες που παρέμενε κλειστή.

Όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις, από σήμερα απελευθερώνονται εντός της περιφερειακής ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Διαδημοτικές μετακινήσεις με την χρήση SMS

Μπορεί οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο να επιτρέπονται και πάλι όμως αυτό θα πρέπει να γίνεται με την αποστολή μηνύματος στο 13033. Ο πολίτης που θέλει να μετακινηθεί από τον ένα Δήμο στον άλλο, θα πρέπει να χρησιμοποιεί το αντίστοιχο SMS. Τα περίφημα SMS θα μας «αποχαιρετήσουν» από τις 15 Μαΐου μαζί, φυσικά, με την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε χθες ότι επιτρέπονται από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά διευκρίνισε ότι παραμένει η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση.

Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις από σήμερα

Μήνυμα με κωδικό 6 για την εστίαση

Από την Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, όταν και ανοίγουν σε εξωτερικούς χώρους τα καταστήματα εστίασης, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 11 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Η μετακίνηση όσων θέλουν να βρεθούν σε ένα εστιατόριο ή ένα καφέ θα γίνεται με την χρήση SMS και πιο συγκεκριμένα, του κωδικού 6 στο 13033.

Τα καταστήματα εστίασης, θα κλείνουν νωρίτερα και το αργότερο ως τις 10:45 μμ. θα πρέπει να έχουν κατεβάσει ρολά.

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τέλος, διευκρίνισε ότι επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί και μόνο για καθήμενους. Επίσης, απαγορεύεται η μουσική στα καταστήματα αυτά.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.