Άλλη μια θεαματική ανατροπή διαγωνισμών που δόθηκαν σκανδαλωδώς σε συγκεκριμένες εταιρείες, με πρώτη την Space Hellas, ήρθε μετά από απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ).

Σύμφωνα με την απόφαση της συγκεκριμένης Αρχής, πρέπει να ακυρωθούν οι σκανδαλώδεις διαγωνισμοί που όριζαν την εταιρεία Space Hellas – του Σπύρου Μανωλόπουλου, του ιδίου της Singular Logic – ως ανάδοχο της διαχείρισης των 27 πωλητηρίων σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, με όρους προκλητικούς και απίστευτα επωφελείς για την εν λόγω εταιρεία πληροφορικής.

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους ακυρώνεται και δεύτερη ανάθεση, που αφορά στην εταιρεία Public Shine Facility Management, μια νεοσύστατη και άπειρη στον τομέα που ανέλαβε, ήτοι ως ανάδοχος της διαχείρισης των τουαλετών και των lockers στην Ακρόπολη. Και εδώ διαπιστώθηκε από την ίδια Αρχή, ότι οι όροι της ανάθεσης ήταν το ίδιο με την προαναφερθείσα, προκλητικοί και απίστευτα επωφελείς για την ανακηρυχθείσα ανάδοχο.

Θυμίζω ότι και για τις δύο αυτές περιπτώσεις είχαν γίνει και κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, που περιέγραφαν τις παρανομίες και τελικά δικαιώθηκαν από την απόφαση της ΕΑΔΗΣΥ. Σημειώστε ότι και οι δύο αυτοί σκανδαλώδεις διαγωνισμοί έγιναν, με κλειστούς φακέλους, από τον ΟΔΑΠ, τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, που εποπτεύεται φυσικά από το υπουργείο Πολιτισμού.

Διαβάστε ακόμη: