Περίπου 44 χιλιάδες πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών μπήκαν ήδη από χθες το βραδύ στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ   500 από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί από το πρωί επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως σε ό,τι άφορα την ηλικιακή ομάδα 30-39 έχουν εγγράφει περίπου 120 χιλιάδες πολίτες, και έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 5 χιλιάδες.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson με το οποίο θα υπάρχει επάρκεια.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η διατήρηση του SMS για λίγες ήμερες ακόμη, όπως και ο περιορισμός στην κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες, έχει και μια συμβολική σημασία, αλλά και μια παιδαγωγική ιδιότητα.

«Οτιδήποτε ανοίγεις είναι πιο δύσκολη άσκηση απ’ οτιδήποτε κλείνεις (…) Το να ανοίγεις είναι μια εύκολη πολιτικά απόφαση, αλλά τεχνικά δύσκολη» σημείωσε .

Επιπλέον, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η Ελλάδα πλέον «σπάει στερεότυπα» και έχει δημιουργήσει μια παράσταση σοβαρού ψηφιακού κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.