Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δεν βρίσκεται πλέον στη λίστα με τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος έχασε τη θέση του ανάμεσα στους «κραταιούς» αφού η καθαρή του περιουσία μειώθηκε σημαντικά από 97 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 σε 67,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και μάλιστα αυτό έγινε για πρώτη φορά από το 2015. Κανένας Αμερικανός δεν έχει χάσει τόση περιουσία μέσα σ’ ένα χρόνο όσο ο Ζούκερμπεργκ.

Με την αξία του να ανέρχεται στα 57,7 δισ. δολάρια πλέον, με βάση τις τιμές των μετοχών όπως είχαν διαμορφωθεί στις 2 Σεπτεμβρίου, ο «Ζακ» ακολουθεί την πορεία του κληρονόμου της Walmart Jim Walton, του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg και άλλων μεγιστάνων της τεχνολογίας, όπως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Steve Ballmer και οι ιδρυτές της Google Sergey Brin και Larry Page. Κανείς στις ΗΠΑ δεν έχει χάσει τόσα χρήματα τον τελευταίο χρόνο όσα ο Ζούκερμπεργκ.

Αυτό οφείλεται στην κατρακύλα της μετοχής της Meta (πρώην Facebook), η οποία έχει υποχωρήσει κατά 57% από την περσινή έκδοση του Forbes 400. Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου βρίσκονται εν γένει σε πτωτική πορεία, αλλά η “βουτιά” της Meta ξεπερνά τόσο τις απώλειες του Nasdaq (-9,8%) όσο και του S&P 500 (-13,5%), καθώς και την πτώση των Microsoft (-14%), Alphabet (-25%) και Amazon (-27%).

Η λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ

Το Facebook αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από την Tiktok

Η κινεζική πλατφόρμα βίντεο μικρού μήκους TikTok έχει εκτοξευθεί σε δημοτικότητα και είναι πλέον μια κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για εφήβους.

Το Facebook σημειώνει επίσης μείωση στους μηνιαίους χρήστες σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από το Tiktok, πολλοί νέοι κινούνται προς το Instagram και το Snapchat μειώνοντας έτσι τον μηνιαίο χρήστη του Facebook.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ στις 14 Μαΐου 1984. Αργότερα, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Κατά τη διάρκεια των ημερών του στο κολέγιο το 2004, ξεκίνησε το Facebook με τους συγκάτοικούς του Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz και Chris Hughes.

Αν και ο ιστότοπος προοριζόταν αρχικά για επιλεγμένα κολέγια, αργότερα, επεκτάθηκε και μέχρι το 2012, η βάση χρηστών του ανερχόταν στο ένα δισεκατομμύριο.

Τον Οκτώβριο του 2021, η μητρική εταιρεία του Facebook άλλαξε το όνομά της από Facebook, Inc. σε Meta Platform, Inc.

Διαβάστε ακόμη: