Αν τυχόν αναρωτιέστε γιατί μπορείτε να κάνετε κι άλλα πράματα κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης Zoom στο iPad σας όταν δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο κατά τη χρήση άλλων εφαρμογών, υπάρχει εξήγηση.

Όπως αναφέρει το 9to5Mac, ο προγραμματιστής Jeremy Provost έμαθε ότι το Zoom έχει ειδική άδεια πρόσβασης από την Apple να χρησιμοποιήσει την κάμερα του iPad κατά τη διάρκεια πολλαπλών εργασιών Split View. Η εταιρεία είπε στον Provost ότι έλαβε ένα ιδιωτικό «δικαίωμα», επιτρέποντάς της να χρησιμοποιεί μια διεπαφή προγραμματισμού φιλική για πολλαπλές εργασίες που κανονικά είναι εκτός ορίων εκτός του FaceTime.

Δεν προκαλεί έκπληξη πάντως, σύμφωνα με το engadget, το γεγονός ότι το Zoom θα είχε αυτήν την πρόσβαση. Η εφαρμογή συνομιλίας μέσω βίντεο έχει καταστεί βασικός «σύμμαχος» της πανδημικής ζωής. Για αυτό και οι συνομιλίες μέσω βίντεο την ώρα πολλαπλής εργασίας μπορεί να είναι απαραίτητες για τηλεκπαίδευση και τηλεργασία. Η ανησυχία, φυσικά, είναι ότι άλλες ανταγωνιστικές εφαρμογές ενδέχεται να μην έχουν την ίδια πρόσβαση. Ίσως να μην είστε τυχεροί εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια κοινή εναλλακτική λύση όπως το Facebook Messenger, το Google Meet ή το Microsoft Teams.

Zoom

Το Zoom λοιπόν, χρησιμοποιεί ένα ειδικό API που επιτρέπει στην εφαρμογή να συνεχίσει να χρησιμοποιεί και να έχει πρόσβαση στην κάμερα ‌iPad,‌ ενώ χρησιμοποιείται στη λειτουργία προβολής Split. Όπως σημειώνει ο Provost, η Apple τεκμηριώνει δημοσίως τη δυνατότητα των προγραμματιστών να υποβάλουν αίτηση για πολλά διαφορετικά δικαιώματα, όπως αυτά που σχετίζονται με το CarPlay.

Τι είναι το Zoom;

Το Zoom είναι λογισμικό (πρόγραμμα) βιντεοτηλεφωνίας, που αναπτύχθηκε από την Zoom Video Communications. Προσφέρει συνομιλία μέσω βίντεο, η οποία επιτρέπει την ταυτόχρονη συμμετοχή μέχρι 100 ατόμων, με χρονικό περιορισμό. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν την πλατφόρμα μέσω συνδρομής, που επιτρέπει την ταυτόχρονη συμμετοχή μέχρι 1000 ατόμων και χρονικό περιορισμό πολύ παραπάνω.

Κατά την πανδημία του κορωνοϊού, υπήρξε αρκετά σημαντική αύξηση στη χρήση του Zoom και σε παρόμοια προϊόντα απομακρυσμένης εργασίας, εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διαδικτυακών κοινωνικών σχέσεων. Η εν λόγω αύξηση οδήγησε το Zoom να γίνει η 5η εφαρμογή για κινητά με τα περισσότερα downloads παγκοσμίως για το 2020 με 477 εκατομμύρια.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.