Έκρυθμο είναι το κλίμα έξω από τη φοιτητική εστία στα Ιλίσια, με μία ομάδα περίπου 20 ατόμων να βαζει φωτιές σε κάδους. Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, κατά τις 17:30, είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην Πολυτεχνειούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από εκείνους που συμμετέχουν στα επεισόδια έχουν μπει στη φοιτητική εστία.

Η κυκλοφορία στην Ούλοφ Πάλμε έχει διακοπεί από τη διασταύρωση με την οδό Ευφρονίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, γύρω στις 8 το βράδυ μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, που συμμετείχαν σε συγκέντρωση που έγινε στην Πολυτεχνειούπολη, έκλεισαν τον δρόμο με κάδους σκουπιδιών και τους έβαλαν φωτιά. Επιπλέον πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν έχει σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο, στη φοιτητική εστία στα Ιλίσια, έχουν φτάσει και δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τις φωτιές ενώ έχουν πέσει και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και οι 26 προσαγωγές

Υπενθυμίζεται ότι σε 26 προσαγωγές είχαν προχωρήσει στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Από τη ρίψη αντικειμένων κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, είχαν τραυματιστεί ελαφρά δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, υπήρξε πληροφορία στην Αστυνομία για ομάδα ατόμων που προκαλεί φθορές στην Πολυτεχνειούπολη.

Διαβάστε ακόμη: