Την πρώτη τριμηνιαία ζημία μετά από τέσσερα χρόνια και 15 διαδοχικά τρίμηνα κερδοφορίας σημείωσε η Deutsche Bank, καθώς οι συναλλαγές επιβραδύνθηκαν και καταγράφηκε επιβάρυνση που συνδέεται με τη λιανική της Postbank.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα έσοδα από την αγορά και την πώληση τίτλων σταθερού εισοδήματος και νομισμάτων, που αποτελούν βασικό παράγοντα εισοδήματος  μειώθηκαν περίπου 3% το τρίμηνο, υπολειπόμενα του μέσου όρου κέρδους 5% των μεγαλύτερων τραπεζών της Wall Street.

Παράλληλα, η πρόβλεψη ύψους 1,3 δισ. ευρώ για δικαστικές διαφορές που συνδέονται με την Postbank ώθησε την Deutsche Bank σε ζημίες ύψους 143 εκατ. ευρώ.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% στα 7,6 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, ενώ η εξοικονόμηση πόρων έφτασε τα 1,5 δισ. ευρώ.

Επιστροφή 8 δισ. ευρώ στους μετοχούς

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σούινγκ επανέλαβε τη μεσοπρόθεσμη δέσμευση να επιστρέψει 8 δισ. ευρώ στους μετόχους μετά από χρόνια πενιχρών αποδόσεων. Ο Σούινγκ έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την κερδοφορία και να αυξήσει τα έσοδα στα 30 δισ. ευρώ φέτος, με τα έσοδα από προμήθειες να αναμένεται να αντισταθμίσουν τα ασθενέστερα έσοδα από τις χορηγήσεις.

Το δεύτερο τρίμηνο «μας διατηρεί σε καλό δρόμο προς την επίτευξη των στόχων μας για το 2025 και των δεσμεύσεων διανομής μας προς τους μετόχους», ανέφερε ο Σούινγκ σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη.

Διαβάστε ακόμη: