Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σκέφτεται να προκηρύξει εκλογές στην Ουκρανία για την ερχόμενη άνοιξη για την ανάδειξη του επικεφαλής του κράτους.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος παραδέχτηκε πως η διεξαγωγή ενός προεκλογικού αγώνα κατά τη διάρκεια του πολέμου πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία θα οδηγήσει σε «πρωτοφανείς» προκλήσεις, όπως αναφέρει το Sky News. Ωστόσο, όπως, είπε «δεν κλείνουμε αυτή τη σελίδα. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξετάζει και ζυγίζει διάφορα υπέρ και κατά (σχετικά με τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επόμενες προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία θα πρέπει – βάσει του χρονοδιαγράμματος – να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024, καθώς τότε θα λήξει η πενταετής προεδρική θητεία του Ζελένσκι.

Τον Οκτώβριο, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι δεν μπορούσε να φύγει από την προεδρία της Ουκρανίας ενώ ο πόλεμος κατά της Ρωσίας συνεχίζεται. Ο Ουκρανός ηγέτης δήλωσε επίσης ότι δεν θα έθετε υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία αν τελείωνε ο πόλεμος με τους Ρώσους.

Διαβάστε ακόμη: