Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέκρουσε τις επικρίσεις ορισμένων δυτικών ΜΜΕ για την κατανομή των δυνάμεων του στρατού της χώρας του στην αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων.

Ο κ. Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο χθες, Τετάρτη, δήλωσε ότι «ξέρει κανένας από αυτούς τους ειδικούς πόσοι άνθρωποι, πόσα μέλη των δυνάμεων κατοχής βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία; Περίπου 200.000!», αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο σε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Παράλληλα, οι Times σε δημοσίευμά τους, επικαλούμενοι αμερικανικούς στρατιωτικούς και άλλους δυτικούς αξιωματούχους, τόνιζαν προ ημερών πως το Κίεβο έχει συγκεντρώσει πολλές μονάδες στο ανατολικό τμήμα της χώρας και όχι επαρκείς δυνάμεις στον νότο, και για αυτό δεν προχωρά με τον ρυθμό που θα ήθελε η προέλαση προς την Αζοφική Θάλασσα. Κατά την εφημερίδα, αμερικανοί στρατιωτικοί καλούν την ουκρανική διοίκηση να τροποποιήσει τις τακτικές της.

Ζελένσκι: Η Ρωσία καιροφυλακτεί

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντέτεινε χθες, Τετάρτη, πως η Ρωσία καιροφυλακτεί και μόλις οι ουκρανικές δυνάμεις παραμελήσουν την φύλαξη τομέων του μετώπου θα προσπαθήσει να προελάσει εκείνη στην ανατολική Ουκρανία.

«Δεν θα παραδώσουμε ούτε το Χάρκοβο, ούτε το Ντονμπάς, ούτε το Πάβλοχραντ, ούτε το Ντνίπρο. Κι αυτό είναι καλό», επέμεινε.

Η γραμμή του μετώπου στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία έχει μήκος 800 χιλιομέτρων το τρέχον διάστημα.

Επιπλέον, ουκρανικές δυνάμεις φρουρούν άλλους τομείς των συνόρων με τη Ρωσία, όπως στις περιφέρειες Χαρκίβ και Σούμι, καθώς και τα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Διαβάστε ακόμη: