Μέχρι το τέλος του μήνα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πρόκειται να ανακοινώσει τις ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων σε Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια και Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια – Λύκεια.

Μετά την προκήρυξη των εκλογών, αλλάζει η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, σε νέα τροποποιητική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ για τα σχολεία. Συγκεκριμένα, η νέα απόφαση αναφέρει ότι τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και όχι, το τελευταίο δεκαήμερο, όπως ίσχυε. Τονίζεται ότι «τα μαθήματα λήγουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Η λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου, του Ειδικού Γυμνασίου, του Ειδικού Λυκείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται μέχρι την 30ή Απριλίου». Συνεπώς, τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, ενώ, δεν αλλάζει τίποτε για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Φυσικά, οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί. Λόγω των εκλογών και όπως συνηθίζεται, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 19 Μαΐου και τη Δευτέρα 22 Μαΐου, καθώς θα πρέπει να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα.

Τα μαθήματα για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα ολοκληρωθούν τη 15η Ιουνίου (και αυτό, δε θα αλλάξει). Μικρές αλλαγές θα ισχύσουν ως προς τη λήξη των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ισχύει αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε ακόμη: