Οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της Μαντλίν Μακάν δήλωσαν ότι είναι βέβαιοι ότι ο ύποπτος Κρίστιαν Μπρίκνερ τη δολοφόνησε.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε ότι οι ερευνητές έχουν αρκετά στοιχεία για να κατηγορήσουν τον ύποπτο, αλλά θέλουν «να ενισχύσουν τη θέση τους» πρώτα.

Μαντλίν ΜακΚάν: Οι εισαγγελείς «100% πεπεισμένοι» πως δολοφονήθηκε από τον «Δεν υπάρχει ελπίδα να είναι ζωντανή»

Δήλωσε στη Mirror ότι η ομάδα ήταν «100% πεπεισμένη» ότι το κορίτσι από τη Βρετανία δολοφονήθηκε από τον Μπρίκνερ, ο οποίος είναι καταδικασμένος παιδόφιλος.

Κρίστιαν Μπρίκνερ

Ο κ. Βόλτερς, ο οποίος ηγείται της έρευνας, δήλωσε: «Είναι πλέον δυνατό να μπορέσουμε να απευθύνουμε κατηγορίες. Έχουμε αυτά τα στοιχεία τώρα», σημείωσε ο κ. Βόλτερς τονίζοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό πιο ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία. «Όταν έχουμε ακόμα ερωτήσεις, θα ήταν ανοησία να απευθύνουμε κατηγορίες αντί να περιμένουμε τις απαντήσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη θέση μας», σημείωσε.

Ο κ. Βόλτερς δήλωσε επίσης ότι ελπίζουν να απευθύνουν κατηγορίες το επόμενο έτος, προσθέτοντας ότι η πίεση είναι μικρότερη καθώς ο Μπρίκνερ βρίσκεται ήδη στη φυλακή. Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος, ο οποίος εκδόθηκε από την Ιταλία στη Γερμανία το 2018 με ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών, εκτίει σήμερα ποινή 21 μηνών στη γερμανική πόλη Κίελο.

Μαντλίν: Το παιδί είναι νεκρό 

Οι εισαγγελείς πέρυσι έστειλαν επιστολή στους γονείς της Μαντλίν, Κέιτ και Τζέρι, υποστηρίζοντας ότι είχαν αποδείξεις ότι ήταν νεκρή, έναν ισχυρισμό που αμφισβητήθηκε από τη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Κρίστιαν Μπρίκνερ

Ο κ. Βόλτερς δήλωσε τώρα ότι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι νεκρή και ότι δεν διαθέτουν στοιχεία DNA ή φωτογραφίες που να συνδέουν τον Μπρίκνερ με τον φερόμενο φόνο της.

Όμως, απευθυνόμενος στους Μακάν, είπε: «Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τον άνθρωπο που πήρε και σκότωσε την κόρη σας. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω την υπομονή σας. Προσωπικά πιστεύω ότι το επόμενο έτος θα καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα. Δεν έχουμε σώμα και DNA, αλλά έχουμε άλλα στοιχεία. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε, δεν οδηγεί σε κανένα άλλο συμπέρασμα. Δεν μπορώ να σας πω σε ποια βάση υποθέτουμε ότι είναι νεκρή. Αλλά για εμάς, δεν υπάρχει άλλη πιθανότητα. Δεν υπάρχει ελπίδα να είναι ζωντανή».

Ο Μπρίκνερ ζούσε σε ένα φορτηγάκι κοντά στην Πράια ντα Λουζ στην Πορτογαλία όταν η Μαντλίν εξαφανίστηκε το 2007. Είναι ύποπτος για την αστυνομία από το 2017, αυτό όμως δεν έγινε γνωστό μέχρι τον περασμένο Ιούνιο. Τα αποδεικτικά στοιχεία που ερευνώνται περιλαμβάνουν μια «εξομολόγηση» που έκανε ο ίδιος σε έναν φίλο του. Τα τηλεφωνικά αρχεία φέρονται να δείχνουν ότι ο Μπρίκνερ δέχτηκε ένα τηλεφώνημα κοντά στο εξοχικό διαμέρισμα των Μακάν περίπου μία ώρα πριν εξαφανιστεί η Μαντλίν. Από την πλευρά του ο Μπρίκνερ αρνείται ότι εμπλέκεται στην εξαφάνισή της και αρνήθηκε να μιλήσει στην αστυνομία.

«Είναι έμμεσες αποδείξεις – δεν έχουμε επιστημονικές αποδείξεις. Αν είχαμε ένα βίντεο της πράξης ή μια εικόνα της Μαντλίν νεκρής με τον Μπρίκνερ στην κάμερα, δεν θα κάναμε δημόσια έκκληση. Αλλά έχουμε μόνο έμμεσες αποδείξεις», δήλωσε ο Βόλτερς και τόνισε ότι δεν βρήκαν κανένα στοιχείο που θα έθετε εκτός υποψιών τον Μπρίκνερ. «Όλα όσα βρήκαμε ταιριάζουν στην εικόνα. Είμαστε ίσως στα μισά του δρόμου», είπε.