Ένοχη για πέντε από τις συνολικά έξι κατηγορίες που τη βάραιναν κρίθηκε η Γκισλέιν Μάξγουελ, η γυναίκα που στρατολογούσε έφηβες κοπέλες, εκ των οποίων ορισμένες ανήλικες, για τον πρώην φίλο της, τον καταδικασθέντα παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν.

Σε ετυμηγορία, την έκτη ημέρα των διαβουλεύσεων, κατέληξε το δικαστήριο όπου δικάζεται για σεξουαλική εμπορία η 59χρονη κόρη του εκλιπόντα βαρόνου των βρετανικών ΜΜΕ, Ρόμπερτ Μάξγουελ.

Δικαστήριο του Μανχάταν αποφάνθηκε ότι η Γκισλέιν Μάξγουελ βοηθούσε τον Αμερικανό χρηματιστή να κακοποιεί σεξουαλικά γυναίκες και ανήλικα κορίτσια τα οποία «ψάρευε» η ίδια.

Η Μάξγουελ, 60 ετών, δικαζόταν από τα τέλη Νοεμβρίου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και αντιμετώπιζε έξι κατηγορίες, ιδίως ότι προμήθευε κορίτσια στον άλλοτε σύντροφό της για να τα εκμεταλλεύεται σεξουαλικά. Ο Επστάιν πέθανε τη φυλακή το 2019.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Γκισλέιν Μάξγουελ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 65 έτη γεγονός που σημαίνει ότι το υπόλοιπο της ζωής της θα το περάσει στη φυλακή.

Υπόθεση Επστάιν: Ένοχη για 5 κατηγορίες η Γκισλέιν Μάξγουελ

Ομόφωνα ένοχη η Γκισλέιν Μάξγουελ για πέντε κατηγορίες

Έπειτα από 40 ώρες διαβουλεύσεων, κατά τη διάρκεια πέντε ημερών, «το σώμα ενόρκων έκρινε ομόφωνα ένοχη την Γκισλέιν Μάξγουελ για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς – τη διευκόλυνση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και τη συμμετοχή σε αυτή», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του δικαστηρίου του Μανχάταν, ο Ντέιμιαν Γουίλιαμς.

Τα εγκλήματα αυτά «διαπράχθηκαν μαζί με τον σύντροφο και συνεργό της πάντα, τον Τζέφρι Επστάιν», που αυτοκτόνησε σε φυλακή του Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019, προτού προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου για σεξουαλικά εγκλήματα.

«Ο δρόμος για την απόδοση δικαιοσύνης ήταν πάρα πολύ μακρύς. Αλλά αποδόθηκε δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός, εξαίροντας «το θάρρος των κοριτσιών» τα οποία στο μεταξύ «έγιναν γυναίκες», αναφερόμενος στα τέσσερα από τα θύματα, που κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης της κυρίας Μάξγουελ, που διήρκεσε τρεις εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς κάλεσαν 24 μάρτυρες για να δώσουν στους ενόρκους μια εικόνα της ζωής μέσα στα σπίτια του Επστάιν.

Η κόρη του Ρόμπερτ Μάξγουελ, μεγιστάνα του Τύπου, είχε προφυλακιστεί στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 2020. Τα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε επισύρουν ποινή ως και 65 ετών κάθειρξης. Η διάρκεια της ποινής της πρόκειται να ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Υπόθεση Επστάιν: Ένοχη για 5 κατηγορίες η Γκισλέιν Μάξγουελ

Στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης, η οικογένεια της Γκισλέιν Μάξγουελ δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση: «Πιστεύουμε ακράδαντα στην αθωότητα της αδερφής μας – είμαστε πολύ απογοητευμένοι με την ετυμηγορία».