Συνολικά, η γραμμή έχει δεχθεί έως τις 5 Νοεμβρίου περισσότερες από 101.000 κλήσεις (απαντημένες, αναπάντητες, χωρίς επιλογή). Έχει απαντήσει σε 64.162 κλήσεις, από τις οποίες οι 25.164 κλήσεις αφορούν την περίοδο 4/4/2020 έως 10/5/2020. Αντίστοιχα, οι 17.008 κλήσεις αφορούν την περίοδο από τις 11/5/2020 έως 3/9/2020 και οι υπόλοιπες 21.990 την περίοδο έως και 6/11.
Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα προς την γραμμή, αυτά ποικίλουν. Την αρχική περίοδο κυριαρχούσε στα αιτήματα ο φόβος: σε ποσοστό 90% ο φόβος για τον ιό, 85,7% ο φόβος για την καραντίνα και 44,5% για την οικονομία. Ακολουθούσαν αιτήματα σχετιζόμενα με τη λύπη (58,2%), τον αιφνιδιασμό (43%) και το θυμό (42,8%).
Στη συνέχεια, τα ποσοστά του φόβου είχαν φθίνουσα πορεία. Μετά τον Μάιο και την πρόσκαιρη μείωση του φόβου για την οικονομία λόγω της καταβολής επιδομάτων και ενισχύσεων, άρχισαν και πάλι να κυριαρχούν τα αρνητικά αισθήματα για την οικονομία, την ανεργία και για το αύριο, ενώ υποχώρησαν πολύ τα αιτήματα με φόβο τον ιό και την ασθένεια. Κλινικά σήμερα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αργώ, σε ποσοστό 30% παρατηρείται κάποια μορφής κατάθλιψης και σε 28% αυξημένο άγχος, ενώ σε ποσοστό 10% οι καλούντες πάσχουν από κάποια ψυχική διαταραχή. Σήμερα η γραμμή κυρίως απαντάει σε κλήσεις που εκφράζουν άγχος για το αύριο σε οικονομικό και προσωπικό επίπεδο (60%), φόβο για τον κορωνοϊό (48%) και αίσθημα απομόνωσης (42%). Ταυτόχρονα, μεγαλώνει ο θυμός και εκφράζεται λύπη για τους αυξανόμενους θανάτους.
Παράλληλα, ειδικά το βράδυ καλούν και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν συχνά ψυχική νόσο. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους, με πάγια προβλήματα, η γραμμή λειτουργεί και ως πύλη εισόδου στο σύστημα ψυχικής υγείας.
Η γραμμή συστήθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Ιατρική Σχολή – Α’ Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) και του Υπουργείου Υγείας – Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό  Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Χαμόγελο του Παιδιού και την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» με διάθεση προσωπικού από 40 φορείς εργαζομένων επαγγελματιών ψυχικής υγείας ΝΠΙΔ – μέλη της.