Μία τεράστια κατάθεση για τα μοναστηριακά δεδομένα, ύψους 6 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό Ρωσικής Ιεράς Μονής στο Άγιον Όρος, σήμανε συναγερμό στην συστημική τράπεζα, η οποία ενημέρωσε τάχιστα την Τράπεζα της Ελλάδος που με τη σειρά της απέστειλε επιστολή προς την Αρχή για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!

Έμβασμα 6 εκατ. ευρώ σε μοναστήρι, δεν είναι κάτι σύνηθες, ιδίως εάν δεν αποτελεί δωρεά πιστού και η προέλευση του ποσού αυτού ούτε δικαιολογείται, ούτε προκύπτει ποιος είναι ο καταθέτης, είτε φυσικό είτε νομικό πρόσωπο.

Και οι πληροφορίες λένε πως μετά από σχετικές ερωτήσεις τόσο της συστημικής τράπεζας στην οποία εστάλη το έμβασμα, όσο και των Ανεξάρτητων Αρχών, απάντηση από την Ρωσική Ιερά Μονή του Αγίου Όρους δεν υπήρξε όσον αφορά την προέλευση του χρήματος!

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι πρόσωπα εξουσιοδοτημένα από την Ρωσική Ιερά Μονή, κάνουν συνεχώς αναλήψεις μετρητών, χωρίς μέχρι στιγμής οι Αρχές και η Ελληνική Πολιτεία και το τραπεζικό σύστημα να έχουν παρέμβει δεσμεύοντας τον λογαριασμό ή μπλοκάροντας – έστω προσωρινά- τις διαδικασίες!

Το γεγονός αυτό, έρχεται για μία ακόμη φορά να καταδείξει ότι το Άγιον Όρος έχει μετατραπεί σε άντρο κατασκόπων και Μυστικών υπηρεσιών, όπου οι μετακινήσεις και το συνεχές πέρα – δώθε πραγματοποιείται με ψεύτικα διαβατήρια, προσώπων που εμφανίζονται ως μοναχοί και εκμεταλλεύονται την ανεπάρκεια των ελέγχων τόσο από τον Διοικητή – εφοπλιστή Μαρτίνο, όσο και από τις αστυνομικές αρχές που πλημμελώς και καθυστερημένα ενεργοποιήθηκαν με ανάπτυξη σχετικής δύναμης στο Άγιον Όρος!