Στέλιος Πέτσας για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Aναμένεται στη Βουλή εντός της εβδομάδας, η νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, για αρχή στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και έπειτα στις δομές υγείας. Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το θέμα της πιθανότητας απολύσεων για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν μίλησε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι ένα προσωρινό μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, καθώς τη δεδομένη στιγμή είναι σημαντικό να αποφύγουμε τη έξαρση της πανδημίας.

Σε ποιους κλάδους θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αναφέρθηκε στους επόμενους κλάδους, στους οποίους εξετάζεται να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τους εκπαιδευτικούς.

«Πιο μεγάλο θέμα είναι των εκπαιδευτικών», τόνισε.

Σχετικά με όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, διευκρίνισε πως πρώτα θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να μην φτάσουμε σε απολύσεις. Τόνισε, επίσης , ότι το πλαίσιο εργασιακών σχέσεων και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα είναι αρκετά ευέλικτο, επομένως μπορεί να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να παρέχονται οι υπηρεσίες χωρίς να πληγεί ούτε ο πολίτης ούτε και ο εργαζόμενος.

Αναμένονται νέες ανακοινώσεις

«Η αναστολή εργασίας είναι από μόνη της είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να εμβολιαστεί κάποιος που δεν θέλει να χάσει το εισόδημά του», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι τη διαφορά του να είσαι εμβολιασμένος, καθώς υπάρχουν και τα προνόμια. Όσον αφορά τους επόμενους κλάδους, στους οποίους μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής», συμπλήρωσε.

«Είναι κάτι που σταθμίζεται στις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Θα πολλαπλασιαστούν οι κινητές ομάδες εμβολιασμού τις επόμενες μέρες», κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν:

  • Δεν θα λαμβάνουν μισθό
  • Δεν θα προβλέπεται πειθαρχική δίωξη
  • Δεν θα λαμβάνουν ασφαλιστικές εισφορές