Υποχρεωτική θα καταστεί από την άνοιξη και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, η εφαρμογή IRIS για το σύνολο της αγοράς, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής υποχρεωτική είναι η εφαρμογή του για τους αυτοαπασχολούμενους, για τους ελεύθερους επαγγελματίες να δέχονται πληρωμές μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, η οποία εξασφαλίζει μηδενικές προμήθειες μέχρι 500 ευρώ στους συναλλασσόμενους.

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι, ενώ έχουμε πάνω από 6 εκατομμύρια IBAN σε όλη τη χώρα, ήδη 3.300.000 ΙΒΑΝ είναι συνδεδεμένα με το ΙRIS.

«Άρα σε όλους αυτούς που λαϊκίστικα επαναλαμβάνουν συνέχεια και αναμασούν τα ίδια συνθήματα, η κυβέρνηση δήθεν δεν νοιάζεται για τις τράπεζες και για τις προμήθειες κτλ. εμείς απαντούμε με συγκεκριμένες πολιτικές και είμαστε εδώ, χωρίς να προχωρούμε βέβαια σε δημαγωγικές αντιλήψεις, αλλά και χωρίς να μένουμε αδιάφοροι απέναντι σε οποιεσδήποτε αθέμιτες πρακτικές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι «το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας δεν το εκχωρούμε σε κανένα. Προσπαθούμε να εφαρμόζουμε μια σοβαρή οικονομική πολιτική που να έχει και κοινωνικά χαρακτηριστικά, στην πράξη όμως».

Παράλληλα ο υπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία κεντρικού μητρώου στο οποίο θα εγγράφονται όλοι οι δικαιούχοι των κοινωνικών επιδομάτων, και ότι η νομοθετική ρύθμιση που θα ανοίξει τον δρόμο για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης τα Χριστούγεννα θα κατατεθεί τον Νοέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: