Νέα υποχώρηση για το Bitcoin, καθώς επενδυτές αφομοίωσαν την ημερήσια εκροή ρεκόρ από το μεγαλύτερο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο του κόσμου για το μάρκο και τις μειωμένες προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο υποχώρησε έως και 6,5% την Τρίτη και διαπραγματευόταν στα 63.619 δολάρια στις 9:14 π.μ. στο Λονδίνο. Άλλα σημαντικά tokens όπως το Ether, το Solana και το αγαπημένο του meme-crowd Dogecoin υπέστησαν επίσης απώλειες.

Το 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), σημείωσε εκροή 643 εκατομμυρίων δολαρίων τη Δευτέρα, τη μεγαλύτερη από τότε που μετατράπηκε σε ETF στις 11 Ιανουαρίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Νωρίτερα, η ισχυρή ζήτηση για εννέα νέα spot-Bitcoin ETFs που τέθηκαν σε λειτουργία την ίδια στιγμή είχε υπερκαλύψει την έξοδο του GBTC, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Αλλά αυτές οι ροές σε προϊόντα από τιτάνες όπως η Fidelity Investments και η BlackRock Inc. έχουν επίσης ψυχρανθεί, και η παρτίδα των 10 ETFs στο σύνολό της είδε καθαρή εκροή 154 εκατ. δολαρίων στις 18 Μαρτίου.

Η QCP Capital, μια εταιρεία συναλλαγών κρυπτογράφησης με έδρα τη Σιγκαπούρη, έγραψε σε σημείωμά της την Τρίτη ότι θα «παρακολουθεί στενά τους συνολικούς αριθμούς ροών ETF σήμερα», προσθέτοντας ότι «ένα καθαρό αρνητικό αποτέλεσμα θα ήταν ένα σαφώς πτωτικό σήμα».

Από τότε που άρχισαν να διαπραγματεύονται, τα ETFs συνολικά έχουν προσελκύσει καθαρά 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ενδιαφέρον των επενδυτών ώθησε το Bitcoin στο ιστορικό υψηλό των 73.798 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Η κρυπτογράφηση έχει έκτοτε ταλαντευτεί, καθώς ο αρχικός παλμός της ζήτησης για τα προϊόντα εξανεμίζεται εν μέσω προειδοποιήσεων για χαρακτηριστικά φούσκας σε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία.

Οι κίνδυνοι από τη νομισματική πολιτική συγκαταλέγονται στα άγρια χαρτιά. Οι επίμονες πληθωριστικές πιέσεις περιορίζουν τις προσδοκίες για πιο χαλαρές ρυθμίσεις της Fed, ενώ η Ιαπωνία μόλις έριξε την αυλαία του πιο επιθετικού προγράμματος νομισματικής τόνωσης στη σύγχρονη ιστορία, καταργώντας το τελευταίο αρνητικό επιτόκιο στον κόσμο.

Η GBTC σκοπεύει να λανσάρει έναν κλώνο του αμοιβαίου κεφαλαίου, καθώς ανταγωνίζεται τους ανταγωνιστές που προσφέρουν φθηνότερα προϊόντα. Τα τέλη αναμένεται να είναι χαμηλότερα από ό,τι για το GBTC, δήλωσε νωρίτερα στο Bloomberg άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Διαβάστε ακόμη: