(upd) Η Intrum, ο μεγαλύτερος servicer της Ευρώπης, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει αίτημα εθελοντικά προστασίας από πτώχευση στο πλαίσιο της διαδικασίας του Chapter 11 στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς επιδιώκει να αναδιαρθρώσει την οικονομική της θέση.

Οι εξελίξεις δεν επηρεάζουν την Ελλάδα, καθώς η αναδιάρθρωση του Ομίλου Intrum βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς η υλοποίηση του σχεδιασμού για κεφαλαιακή ενίσχυση και αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεων του βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να βελτιωθεί η ρευστότητα και να στηριχθεί η μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή πορεία του.

Η Intrum έχει δυσκολευτεί, καθώς η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και τα υψηλά επιτόκια δημιούργησαν μια δύσκολη κατάσταση, με τις ανησυχίες να αυξάνονται για το καθαρό χρέος της ύψους 4,69 δισ. δολαρίων στα τέλη Ιουνίου.

«Η Intrum αναμένει να βγει από την διαδικασία του Chapter 11 και τη διαδικασία αναδιοργάνωσης της Σουηδικής εταιρείας με ρευστότητα για να εκτελέσει το επιχειρηματικό της σχέδιο και να είναι τοποθετημένη για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επιτυχία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η Intrum είχε κερδίσει υποστήριξη για αναδιάρθρωση χρέους από το 73% των ομολογιούχων της, αρκετή για μια διαδικασία του Chapter 11 των ΗΠΑ, αλλά κάτω από το 75% που απαιτείται για να πληροί τις προϋποθέσεις για μια απλούστερη διαδικασία σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο ή ένα όριο 90% για πλήρως εθελοντική διαδικασία.

Η επίτευξη υψηλότερων επιπέδων συναίνεσης θα απλοποιήσει την εφαρμογή και θα μειώσει το κόστος, δήλωσε τον Ιούλιο ο CEO Andres Rubio, προσθέτοντας ότι το 90% θα ήταν το βέλτιστο, με τα δύο τρίτα να συνιστούν την ελάχιστη απαίτηση.

Διαβάστε ακόμη: