Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πριν λίγη ώρα, η φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το πρωί της Πέμπτης καθώς ξέσπασε φωτιά στην Κερατέα, σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Ρουμούντι του Δήμου Λαυρεωτικής. Έπειτα από ώρα και ιδιαίτερες προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος η φωτιά που έκαψε δασική έκταση στην περιοχή Ρουμουντί, κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Στην περιοχή παραμένουν ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεσή της.

Φωτιά στην Κερατέα – Εκκενώθηκαν σπίτια προληπτικά

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι μεταξύ Θορικού και Δασκαλιού, κοντά σε οικισμούς και υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, και καίει σε χορτολιβαδική έκταση και λίγο δάσος.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά στην Κερατέα παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, δεν έχει αέρα στην περιοχή και δεν απειλούνται σπίτια.

Ωστόσο, πριν από λίγο, απομακρύνθηκαν προληπτικά οι κάτοικοι περίπου 15 σπιτιών που είναι διάσπαρτα στην κορυφή του λόφου πάνω από τον οικισμό, ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη φροντίδα του δήμου, καθώς στον τόπο της φωτιά είναι από την πρώτη στιγμή και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Δημήτρης Λουκάς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστική ήταν μεγάλη καθώς νωρίτερα στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Λουκάς, η φωτιά βρίσκεται περί τα 5 με 6 μέτρα κοντά από τα σπίτια αλλά το ευτύχημα είναι ότι αυτήν τη στιγμή δεν φυσάει πολύ στην περιοχή. «Πιστεύω θα τεθεί υπό έλεγχο» είπε.

Μάλιστα τόνισε ότι στο σημείο βρίσκεται όλη η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία ενώ συνδράμει και ο δήμος με υδροφόρες.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο και πιθανότατα από οικόπεδο μέσα στον οικισμό, αλλά οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς τον λόφο, όπου καίνε αραιή βλάστηση με πουρνάρια και λίγα πεύκα. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Όπως ανέφεραν αρμόδιοι αξιωματικοί, φαίνεται προς το παρόν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της.