1. Περίεργα σήματα πιάνουν τα Radar της στήλης σχετικά με το fund του Απόστολου Ταμβακάκη, γνωστού και ως Τόλη, όσον αφορά την εξαγορά ποσοστού μειοψηφίας στην εταιρία «Φρεσκούλης»!

Οι πληροφορίες λένε πως ορισμένοι από τους partners – μετόχους (του 30% λένε οι πηγές) στο fund διατύπωσαν επιφυλάξεις ως προς τη συγκεκριμένη εξαγορά και μάλιστα ήγειραν ισχυρές αντιρρήσεις με παρέμβαση ακόμη και σε θεσμικό επίπεδο!

Όπως την ακούω, η υπόθεση έχει ενδιαφέρον και θεωρώ πως χρήζει περαιτέρω δημοσιογραφικής έρευνας μέχρι και … το Λονδίνο!

2. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη γνωστή συμμορία της Folli follie που θα κάτσει στο σκαμνί, είναι αναμφίβολα μια καλή αρχή.

Ιδίως από τη στιγμή που πρόστιμα επιβλήθηκαν σε πρόσωπα ( που παραπέμπονται για κακουργήματα) που θεωρούνται ως συνεκτικοί ιστοί ( κατ’ άλλους Δούριοι ίπποι) όσον αφορά την αρπαγή των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης εις βάρος των τραπεζών, των μετόχων και των ομολογιούχων!

Είναι προφανές πως αργά ή γρήγορα, βάσει των στοιχείων που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη, θα κληθούν να απολογηθούν για πράξεις ή παραλείψεις, τραπεζικά στελέχη, χρηματιστές, δικηγόροι και νταραβεριτζήδες της δήθεν καλής κοινωνίας!