Μια φορά κι έναν καιρό υπήρξαν και οι δύο τραπεζίτες!

Επί σειρά ετών διοικούσαν και καθοδηγούσαν από θέσεις ισχύος και επιρροής το τραπεζικό σύστημα!

Απόστολος Ταμβακάκης και Νίκος Καραμούζης αποτελούν τραπεζίτες που καλώς ή κακώς συνδέθηκαν με την εποχή κατάρρευσης, απαξίας και ανακεφαλαιοποίησης του συνόλου των τραπεζών!

Με την εποχή των θαλασσοδανείων, των χαριστικών ρυθμίσεων σε ημέτερους, με προκλητικές δανειοδοτήσεις σε συστήματα βιομηχάνων, ξενοδόχων και άλλων επιχειρηματιών με καλές δημόσιες σχέσεις!

Και είναι προφανές πως η κοινωνία, οι μικρομέτοχοι και η πιάτσα τους αποδίδει το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί για την βίαιη αναδιανομή εισοδήματος και πλούτου των μετόχων, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να απαξιώνονται!

Και την ίδια στιγμή η πλειονότητα των τραπεζιτών που κυριάρχησαν την εποχή εκείνη, οι πιο γνωστοί τραπεζίτες της χώρας, είναι βαθύπλουτοι, με βίλες, κότερα, λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους, ακίνητα στο εξωτερικό! Ενώ οι μικρομέτοχοι έμειναν ρακένδυτοι…

Επί του προκειμένου τώρα, η κοινή μοίρα που ενώνει και τους δύο, ο υγιής ανταγωνισμός εδώ και χρόνια ανάμεσα τους, τους έφερε σήμερα να είναι fund managers, με επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος τους τα κάστανα, τις σαλάτες, τα φρούτα, τα σούπερ μάρκετ…

Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι τις ευκαιρίες του χώρου τις είδε πρώτος ο Τόλης, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει να καυχιέται για τις συμβουλές που έδωσε στην οικογένεια Λάτση να εμπλακεί με το duty free κομμάτι της Victoria secret!

Έτσι, ο Απ. Ταμβακάκης μπήκε στα κάστανα, μετά στον Φρεσκούλη, ενώ διαπραγματεύεται με τη χήρα του Βερούκα τις μετοχές του σούπερ μάρκετ, με προξενητή τον Λάμπρου!

Ένας είναι ου Λάμπρους…

Σταματώ εδώ γιατί υπήρξε φιλαράκι μου στα νεανικά μας χρόνια!

Την βαθυστόχαστη σκέψη του Τόλη φαίνεται να ακολουθεί ο Νίκος ο Καραμούζης, που συνεπικουρείται από τα υγιή κεφαλαία του Ιδρύματος Ωνάση και του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, μετρ στις δημόσιες σχέσεις!

Προφανώς ο Νίκος ζήλεψε που ο Τόλης έγινε «καστανάς» και «σαλατάς» και αποφάσισε να γίνει «μανάβης»!

Και όχι όποιος κι όποιος μανάβης, αλλά ο εθνικός πρωταθλητής, εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρίας Korp με έδρα την Αρτα!

Μανάβης λοιπόν ο Νίκος… Φαντάζομαι θα τρέμει από τον ανταγωνισμό ο Θανασάκης, ο οποίος ακολουθεί την ακριβώς αντίθετη διαδρομή από τον Ταμβακάκη και τον Καραμούζη! Αυτός ξεκίνησε από μπακάλης και γίνεται άμεσα fund manager!!!

Ελλάς το μεγαλείο σου…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.