Γυναίκα από το Αρκάνσας των ΗΠΑ δήλωσε αθώα στις κατηγορίες ότι πούλησε 20 κιβώτια με κλεμμένα μέρη σώματος από πτώματα ιατρικής σχολής σε έναν άνδρα από την Πενσυλβάνια για σχεδόν 11.000 δολάρια.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της πόλης Λιτλ Ροκ, κατηγορεί την 36χρονη Candace Chapman Scott, πρώην εργαζόμενη στο νεκροτομείο, ότι έκανε τις εν λόγω συναλλαγές με έναν άνδρα που γνώρισε μέσω μιας ομάδας στο Facebook.

Φέρεται ότι προσέγγισε τον αγοραστή τον Οκτώβριο του 2021, προσφέροντάς του «έναν πλήρως ταριχευμένο εγκέφαλο».

«Απλώς από περιέργεια, γνωρίζετε κάποιον στην αγορά που να ενδιαφέρεται για έναν πλήρως ταριχευμένο εγκέφαλο;» φέρεται να είναι το πρώτο μήνυμα της Scott στην ομάδα του Facebook.

Αν και ο αγοραστής δεν προσδιορίζεται στο ομοσπονδιακό κατηγορητήριο, σε ξεχωριστές κατηγορίες στην Πενσυλβάνια κατονομάζεται ως Jeremy Lee Pauley

Σύμφωνα με το NBC News, κατά τους επόμενους εννέα μήνες, η Scott πούλησε στον Jeremy Lee Pauley έμβρυα, καρδιές, γεννητικά όργανα, πνεύμονες, δέρμα και εγκεφάλους μεταξύ άλλων μελών του σώματος, όπως αναφέρουν οι κατηγορίες.

Κάποια στιγμή, πούλησε ακόμη και τα υπολείμματα ενός εμβρύου με έκπτωση, γράφοντας «δεν είναι σε εξαιρετική κατάσταση», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Η 36χρονη κατηγορουμένη έχει προφυλακιστεί ενώ η ακρόαση για το αν θα της δοθεί η εγγύηση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι τη δίκη, ανέφερε η Arkansas Democrat Gazette.

Η βοηθός εισαγγελέα των ΗΠΑ Amanda Jegley είπε στον δικαστή J. Thomas Ray την Παρασκευή ότι η κατηγορούμενη είναι ύποπτη φυγής στην προοπτική μιας μακροχρόνιας ποινής φυλάκισης.

«Νομίζω ότι τα γεγονότα που έχει το κατηγορητήριο είναι μοναδικά κραυγαλέα και απαράδεκτα και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει σημαντική δημόσια κατακραυγή», είπε.

Ο δικαστής παραδέχτηκε ότι η φερόμενη συμπεριφορά είναι «σοκαριστική και διεφθαρμένη».

Αλλά επειδή η κατηγορούμενη δεν φέρεται να είναι επικίνδυνη, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς νόμους, υποτίθεται ότι θα διατάξει τη φυλάκισή της μόνο εάν υπάρχει κίνδυνος φυγής.

Οι Αρχές έμαθαν για τις 16 συναλλαγές μέσω PayPal αφού έλαβαν καταγγελίες πέρυσι για τον Jeremy Lee Pauley.

Ο Jeremy Lee Pauley κατηγορείται στην Πενσυλβάνια για πλημμέλημα που αφορά σε κατάχρηση πτώματος μεταξύ άλλων αλλά και κακουργηματικές πράξεις που αφορούν σε κλεπταποδοχή.