Aπό τις 3 Μαΐου θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση χωρίς να είναι υποχρεωτική η αποστολή sms, σύμφωνα με τον  γενικό γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή,  Π. Σταμπουλίδη.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Σταμπουλίδης υπογράμμισε ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και ότι δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, τα οποία για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away.

«Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους» υπογράμμισε ο γ.γ. Εμπορίου, αναφέροντας πως υπάρχει το πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της εστίασης, με την χορήγηση κεφαλαίων κίνησης.

Όπως είπε, η πλατφόρμα θα ανοίξει έως τις 10 Μαΐου και η εκταμίευση θα είναι άμεση, ενώ παράλληλα συνεχίζονται τα μέτρα με την αναστολή συμβάσεων και την έκπτωση ενοικίων.

Σε ότι αφορά τους γάμους και τις δεξιώσεις, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι μετά τις 15 Μαΐου θα υπάρξει ξεκάθαρο πλαίσιο για όσα θα ισχύουν, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό».

 

https://radar.gr/article/101538/ad-georgiadis-den-tithetai-thema-prostimoy-gia-osoys-fygoyn-stis-11-apo-estiatorio

https://radar.gr/article/101741/papathanasis-tha-stiriksoyme-tin-estiasi-alla-xrimata-den-yparxoyn-sta-leftodentra

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στοRadar.gr.