Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σήμερα τα σπίτια τους λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών σε περιοχές της πρωτεύουσας της Ινδονησίας. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Η Ινδονησία βρίσκεται σε μια περίοδο κατά όπου καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων λόγω της COVID-19 στη Νοτιοανατολική Ασία ενώ παράλληλα είναι αντιμέτωπη με οικονομική ύφεση.

Περίπου 1.380 κάτοικοι της Τζακάρτας απομακρύνθηκαν από τις νότιες και ανατολικές περιοχές της πόλης, όπου ζουν 10 εκατομμύρια άνθρωποι. Τα νερά έφτασαν σε ύψος 1,8 μέτρου σε κάποιες περιοχές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Βίντεο και φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί απεικονίζουν κατοίκους να προσπαθούν να μετακινηθούν σε πλημμυρισμένους δρόμους, αυτοκίνητα να έχουν σχεδόν βυθιστεί στα νερά και ομάδες έρευνας και διάσωσης και απομακρύνουν ηλικιωμένους σε φουσκωτές βάρκες στο αποκορύφωμα της εποχής των μουσώνων.

«Έχουν επηρεαστεί 200 γειτονιές, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία. Σε όλη την πόλη έχουν ανοίξει πάνω από 20 καταφύγια για τους πλημμυροπαθείς», δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Τζακάρτα, ο Ανιές Μπασουεντά.

https://www.youtube.com/watch?v=aJ2H1H_yuvs&t=45s