Δεν κάνει πίσω ο Θοδωρής Ζαγοράκης από την απόφαση παραίτησής του από την προεδρία της ΕΠΟ. Ο αρχηγός της εθνικής ανδρών που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004, δεν επιθυμεί να κάνει την γλάστρα στην Ομοσπονδία και να στραπατσάρεται η εικόνα του δίχως να έχει μερίδιο ευθύνης. Αυτό το ξεκαθάρισε στο σύνολο των συνεργατών του. Το πολέμησε, αλλά διαπίστωσε πως δεν υπάρχει έδαφος να υπάρξει αν όχι αλλαγή, τουλάχιστον βελτίωση.

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης από την πρώτη στιγμή, ήθελε να έχει μαζί του ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, όμως στο σύνολο των αιτημάτων του, τού γύρισαν την πλάτη.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει ήδη ενημερώσει τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής για τις κινήσεις και τις αποφάσεις του. Παράλληλα, προχωρά σε ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας σε συνάντηση που έχει με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που τον έβαλε μπροστά, παρέχοντάς του εγγυήσεις, οι οποίες τελικά αποδείχτηκαν υποσχέσεις και τίποτα παραπάνω. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης μπορεί να είναι Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά βλέπει πως δεν είχε την ανάλογη κυβερνητική στήριξη. Τον έριξαν στο λάκκο των λεόντων, δίχως να του προσφέρουν όπλα.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα προχωρήσει στην επισημοποίηση της παραίτησής του, κάτι που θα σφραγιστεί αύριο στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.