Από τις πρώτες μέρες του στην προεδρία της ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει καταλάβει ότι δεν πρόκειται να τον αφήσουν να κάνει κουμάντο αυτός στην Ομοσπονδία και σήμερα το είδε και στην πράξη. Στο πρώτο κιόλας συμβούλιο γνώρισε μια μεγάλη ήττα και το χειρότερο είναι ότι παρακολούθησε τις εξελίξεις, ανήμπορος να αντιδράσει.

Αυτό που προ ολίγου ανακήρυξε νέο Εκτελεστικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας τον Ιάκωβο Φιλιππούση. Είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι του έχει δοθεί το δαχτυλίδι. Έγινε και πράξη με συνοπτικές διαδικασίες προ ολίγου μιας και ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν θέλησε να προβάλει τη παραμικρή αντίσταση σε αυτή την –καταδικαστική για εκείνον- εξέλιξη.

Τι ακριβώς συνέβη; Ας το πάρουμε από την αρχή. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης στις ζυμώσεις πριν την εκλογή του είχε σχηματίσει γύρω του μια ομάδα συνεργατών που ήθελε μαζί του στην ΕΠΟ. Καταγράφονταν λοιπόν από το ρεπορτάζ ότι για τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα που ξαναλέμε είναι επί της ουσίας το νο 2 της ΕΠΟ, είχε επιλέξει την Αθηνά Μπαλωμένου.

Το όνομα της άλλοτε παράγοντα του Παναθηναϊκού όμως δεν ακούστηκε ποτέ στη σημερινή συνεδρίαση. Γιατί; Διότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν πρότεινε κανένα πρόσωπο για τη θέση αυτή! Απαραίτητη σημείωση: Σύμφωνα με το άρθρο 38, για τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα ο μοναδικός που μπορεί να κάνει πρόταση είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής (και της ΕΠΟ).

Κανείς άλλος. Ο Ζαγοράκης δεν μίλησε. Είπε μόνο «παραιτούμε από το δικαίωμα να προτείνω εκτελεστικό γραμματέα» και σηκώθηκε και έφυγε. Ούτε καν ψήφισε. Ναι, όπως ακριβώς το διαβάζεται. Απίθανα πράγματα με το καλημέρα.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτης Δημητρίου έκανε τη πρόταση για τον Φιλιππούση που στην πρώτη 4ετία της διοίκησης «εξυγίανσης» ήταν διευθυντής του Γραφείου Τύπου. Η πρόταση Δημητρίου πέρασε με 11-0 ψήφους. Όλοι οι πρόεδροι των Ενώσεων έδειξαν στάση «μπετόν».

Από την διαδικασία απείχε ο μόνο ο Ολυμπιακός (που μέσω του Τάκη Αγραφιώτη εξήγησε και την παρατυπία του πράγματος) και εμμέσως ο Παναθηναϊκός: Μέσω του Λεωνίδα Μπουτσικάρη που είναι στην Εκτελεστική Επιτροπή ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ (που κατά τα άλλα στηρίζουν Ζαγοράκη) ψήφισαν λευκό. Το ίδιο και ο εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ 2 και football league Λεωνίδας Λεουτσάκος. Το σημερινό επεισόδιο στην ΕΠΟ είναι Βατερλό. Πρωτίστως του ίδιου του Ζαγοράκη.

Από εκεί και πέρα, νέος αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας ψηφίστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου (με 16 υπέρ και 1 κατά) και β’ αντιπρόεδρος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Στέργιος Αντωνίου.

Την θέση του ταμία αναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, Κλέαρχος Τζαφέρης.

 

 

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.