Δεν ξέρω αν καλώς ή κακώς πράττει ο νέος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αυτό θα το δείξει η συνέχεια και η συνέπεια λόγων και έργων. Μαθαίνω λοιπόν, από έγκυρες πηγές, ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας ξεσκονίζει κυριολεκτικά φακέλους έργων και συμβάσεις, ασχέτως σε πιο βαθμό έχουν προχωρήσει ή όχι οι εργασίες τους.

Και αυτό γιατί, λέγεται ότι το επιτελείο του έχει γίνει δέκτης σοβαρών αρρυθμιών, έως και καταγγελιών, για “αβλεψίες” που έχουν συντελεστεί εις βάρος του δημοσίου και των συμφερόντων του.

Αν είναι να διαφυλαχτεί το δημόσιο συμφέρον, πολύ καλά κάνει ο υπουργός και μπράβο του.

Αλλά, υπάρχουν από την άλλη πλευρά έντονες αντιδράσεις έως εκνευρισμού από εργολάβους έργων, αλλά και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που βλέπουν ότι οι προετοιμασίες τους και οι εργασίες τους ουσιαστικά καθηλώνονται και πάνε πίσω τον όποιον προγραμματισμό τους, αυξάνοντας έτσι και τις σχετικές δαπάνες τους.

Βέβαια, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι δεν ήταν εξαρχής όλα τα επιχειρηματικά μπλοκ, χαρούμενα και… ευτυχισμένα από την επιλογή του στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Το θέμα είναι, πέραν των ελέγχων – που πρέπει να γίνονται και 2 και 3 φορές, αφού πρόκειται για πολύτιμα κεφάλαια – να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα, ειδικά σε έργα που ήδη εκτελείται μέρος των εργασιών.

Διαβάστε ακόμη: