Η General Motors ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για το τρίτο τρίμηνο την Τρίτη, καθώς παλεύει με τις συνεχιζόμενες απεργίες των εργαζομένων από το συνδικάτο United Auto Workers που κοστίζει στην αυτοκινητοβιομηχανία περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα στην παραγωγή χαμένων οχημάτων.

Οι απεργίες των εργαζομένων, που ξεκίνησαν στις 15 Σεπτεμβρίου, κόστισαν στην αυτοκινητοβιομηχανία περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη προ φόρων λόγω της απώλειας παραγωγής οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων 200 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τον CFO Paul Jacobson.

Λόγω της συνεχιζόμενης αστάθειας που προκαλείται από τις απεργίες, η General Motors ανακοινώνει την καθοδήγηση κερδών που είχε ανακοινώσει προηγουμένως για το έτος που απαιτούσε προσαρμοσμένα κέρδη 12 έως 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρό εισόδημα που αποδίδεται σε μετόχους μεταξύ 9,3 και 10,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πριν από τις απεργίες της UAW, ο Jacobson είπε ότι η εταιρεία ήταν σε καλό δρόμο για να επιτύχει «προς το ανώτερο μισό» των προβλέψεων για τα κέρδη της.

Για το τρίτο τρίμηνο, η General Motors ανέφερε καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους 3,06 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 2,20 δολαρίων ανά μετοχή, μειωμένα κατά 7,3% από το προηγούμενο έτος, όταν η εταιρεία κέρδισε 3,31 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,25 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα κατά την περίοδο αυξήθηκαν 5,4% από 41,89 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) μειώθηκαν κατά 16,9% από το τρίτο τρίμηνο του 2022 στα 3,56 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της General Motors στη Βόρεια Αμερική μειώθηκαν κατά 9,5% κατά το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 3,53 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι διεθνείς δραστηριότητές της αύξησαν τα κέρδη κατά περίπου 7% στα 357 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα έσοδα από μετοχές της από δραστηριότητες στην Κίνα μειώθηκαν σε ετήσια βάση κατά περίπου 42% στα 192 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: