Αυτή τη στιγμή, οι διαδηλωτές έχουν φτάσει στην Αμερικανική Πρεσβεία, όπου και ολοκληρώνεται η πορεία. Με την πορεία αυτή ολοκληρώνεται ο τριήμερος εορτασμός της 48ης επετείου του Πολυτεχνείου

Φοιτητές, συλλογικότητες, απλοί πολίτες, μετέχουν στη μεγάλη πορεία. Ήδη, μετά τη μία το μεσημέρι, οπότε και οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν, φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του ιδρύματος.

Νωρίτερα, οι φοιτητές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Κλαυθμώνος και το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, όπου παρέμειναν μέχρι να συγκεντρωθεί ο κύριος όγκος της πορείας.

Κλειστή είναι η Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα, ενώ λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Πατησίων. Στην κυκλοφορία δόθηκαν Σταδίου και Πανεπιστημίου.
Ξεκίνησε η πορεία για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου

Αναταραχές και στον φετινό εορτασμό

Τραυματίστηκε στο χέρι, κατά την παρουσία του στο Πολυτεχνείο, όπου βρέθηκε για να καταθέσει στεφάνι, ο Νίκος Μανιός, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεχίζεται η πορεία για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου (video)
Ο Νίκος Μανιός, είχε πάρει μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, ενώ την είδηση του τραυματισμού του, κοινοποίησε στο Twitter ο Νίκος Παππάς, γράφοντας: «Ο «μάγκας» & επίδοξος πορτιέρης του Πολυτεχνείου να ντρέπεται για αυτή την εικόνα. Ο αγωνιστής Νίκος Μανιός, χτυπημένος από όσους νομίζουν ότι αυτοδίκαια αποφασίζουν ποιος δικαιούται να τιμά το Πολυτεχνείο. Ντροπή. Να πάρουν θέση όλες οι οργανώσεις. Να απομονωθεί πολιτικά η αλητεία».

Τσίπρας: Οι αγώνες της νεολαίας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

Στην πορεία για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου μετείχε, ως επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας.
Συνεχίζεται η πορεία για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου (video)
«Τιμούμε και φέτος την εξέγερση του Νοέμβρη, τους διαχρονικούς αγώνες της νέας γενιάς για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή στον τόπο μας», τόνισε, προσθέτοντας: «Σήμερα, 48 χρόνια μετά, οι αγώνες αυτοί παραμένουν επίκαιροι, όταν μια συντηρητική, ακραία συντηρητική πολιτική, στοχεύει για άλλη μια φορά την νέα γενιά», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «της στερεί δικαιώματα, της βάζει φραγμούς στη γνώση και στη μόρφωση, δημιουργεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και τους στερεί και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα σε ένα πλαίσιο αυταρχισμού».

«Οι αγώνες της νεολαίας όμως θα είναι και πάλι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Για μια ακόμη φορά στους αγώνες της νεολαίας εναποθέτουμε την ελπίδα», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας και κατέληξε: «Σε μια εποχή θλίψης, σε μια εποχή ανασφάλειας και αβεβαιότητας οι αγώνες της νεολαίας μπορούν να δείξουν ξανά το δρόμο».

Κλειστοί τρεις σταθμοί του Μετρό

Με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» έκλεισε στις 15:00 και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» στις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και σε δρομολόγια των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΛΑΣ.

Δείτε το σχετικό video: