Πέθανε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η γυναίκα ήταν τρόφιμος στο Γηροκομείο Ξάνθης, Άγιος Βασίλειο, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η ηλικιωμένη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Ξάνθης καθώς είχε χαμηλά επίπεδα οξυγόνου.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν 20 νέα κρούσματα, ειδικότερα, 18 τρόφιμοι και δύο άτομα του προσωπικού.

Χθές, Παρασκευή 12 Αυγούστου βρέθηκαν 26 τρόφιμοι θετικοί στον κορωνοϊό, με λίγα ή και καθόλου συμπτώματα, καθώς και 10 άτομα από το προσωπικό.

«Ήμαστε αλώβητοι αλλά ήρθε η ώρα…»

Ο πρόεδρος του γηροκομείου κάνει και μια εκτενή αναφορά στα επιπλέον μέτρα που έλαβε όλους αυτούς τους μήνες το ίδρυμα προκειμένου να προφυλάξει τρόφιμους και προσωπικό υπογραμμίζοντας ότι «τριάντα μήνες από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και διαθέσαμε πρωτόγνωρους πόρους για να προστατεύσουμε το γηροκομείο της καρδιάς μας. Εφαρμόσαμε δικά μας επιπλέον πρωτόκολλα προστασίας και ασφάλειας σε συνδυασμό με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Ελληνικής Πολιτείας».

«Περάσαμε αλώβητοι», συνεχίζει στην ανακοίνωση, «όλα τα στάδια των μεταλλάξεων του ιού και μάλιστα και των πιο δύσκολων θανατηφόρων μορφών του. Εμβολιαστήκαμε τρεις φορές σύσσωμο το προσωπικό και οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, που φιλοξενούμε και είμαστε σε αναμονή από τον μήνα Απρίλιο για την τέταρτη υπενθυμιστική δόση. Ήρθε η ώρα όμως σε μία εποχή που η μετάλλαξη αυτή είναι υπερμεταδοτική δυστυχώς και εμείς να ζήσουμε την εμπειρία αυτή».

Ξάνθη: Συναγερμός σε γηροκομείο με 36 κρούσματα κορωνοϊού