Στην φυλακή επέστρεψε ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση και την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο καταδικασθείς χρυσαυγίτης, ο οποίος είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της επίθεσης σε βάρος του Παύλου Φύσσα, είχε αποφυλακισθεί τον Οκτώβριο του 2021 επικαλούμενος ψυχολογικά θέματα του παιδιού του.

Επιστρέφει στην φυλακή ο Γιώργος Πατέλης

Η απόφαση για την αποφυλάκισή του τότε, είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων και αμέσως μπήκε «μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο.

Η αποφυλάκισή του εξετάστηκε και υπήρξε αναίρεση της αρχικής απόφασης. Συνεπώς, ο Γιώργος Πατέλης επιστρέφει στη φυλακή καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του αντεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου, Χαράλαμπου Μωυσίδη, για αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου.

Όπως είχε σημειώσει ο εισαγγελέας, στην απόφαση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, «διαλαμβάνεται αόριστα ότι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» αν και «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

Ο ίδιος παρουσιάστηκε χθες στις 11 το βράδυ αυτοβούλως στο τμήμα αναζητήσεων και συνελήφθη, ενώ πήρε το δρόμο για τις φυλακές Δομοκού.

Σημειώνεται ότι για όσον καιρό ο Γιώργος Πατέλης βρισκόταν εκτός φυλακής, το δικαστήριο είχε ορίσει περιοριστικούς όρους για την έξοδό του από την φυλακή, επιβάλλοντας υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα ανά τακτά διαστήματα, ενώ του είχε απαγορεύσει την έξοδο από την χώρα.

Η ανακοίνωση για τη σύλληψη Πατέλη

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός δυνάμει δικαστικής απόφασης

Βραδινές ώρες χθες (22-2-2022), παρουσιάστηκε αυθορμήτως στο Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συνελήφθη, 41χρονος ημεδαπός, δυνάμει απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μετά από ανάκληση της αναστολής εκτέλεσης αυτής και με την οποία είχε καταδικαστεί για τα αδικήματα της ένταξης ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, της συνέργειας από κοινού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών/ Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών.