Η Worldline στο πλαίσιο προγράμματος περικοπής κόστους ετοιμάζει απολύσεις έως και στο 8% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών με έδρα το Παρίσι, που απασχολεί περίπου 18.000 εργαζομένους σε τουλάχιστον 40 χώρες, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τα συνδικάτα για τις απολύσεις.

Οι απολύσεις αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας της Worldline για τη μείωση του ετήσιου κόστους κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ από το 2025. Τον Οκτώβριο η Worldline μείωσε τις προοπτικές των πωλήσεών της, αναφέροντας ότι οι καταναλωτές γίνονται πιο επιφυλακτικοί και ξοδεύουν λιγότερα, πλήττοντας έτσι την ανάπτυξη και την κερδοφορία της.

Τα παραπάνω αποτελούν άλλη μία κακή είδηση για τον κλάδο των πληρωμών στην Ευρώπη, ενώ βύθισαν τη μετοχή της εταιρείας κατά 59%, σηματοδοτώντας μια στροφή στο επενδυτικό κλίμα γύρω από τις εταιρείες fintech, οι οποίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας έγιναν περισσότερες.

Όπως υπενθυμίζει το Bloomberg, τον προηγούμενο μήνα η Credit Agricole, με την οποία η Worldline δημιούργησε πέρυσι κοινοπραξία, ανακοίνωσε ότι απέκτησε μερίδιο 7% στην εταιρεία, με σκοπό να τη σταθεροποιήσει.

Διαβάστε ακόμη: