Η ελληνική κουζίνα αναδείχθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη δεύτερη θέση μεταξύ των 50 καλύτερων κουζινών στο κόσμο. Την πρωτιά κατέκτησε η Ιταλία, η ισπανική κουζίνα ακολουθεί στην τρίτη θέση ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ρουμανία και η Γαλλία.

Η ελληνική κουζίνα βασίζεται στην εποχικότητα, την απλότητα, τη διάρκεια, την εντοπιότητα και τον υγιεινό της χαρακτήρα. Η υπεροχή των ξεχωριστών ελληνικών προϊόντων, που καλλιεργούνται στο ιδανικό μεσογειακό κλίμα, έχει ενισχύσει το σεβασμό για τις γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και μαγειρικής, που παραμένουν σε μεγάλο βαθμό εποχικές.

Αυτά τα χαρακτηριστικά την έφεραν στη δεύτερη μεταξύ των 50 καλύτερων κουζινών στον κόσμο στον κατάλογο του World Taste Atlas, με την Ιταλία να βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της κατάταξης.

Στην κατάταξη που δημοσιεύτηκε από τον διαδικτυακό ταξιδιωτικό οδηγό φαγητού, η χώρα έλαβε μέσο όρο βαθμολογίας 4,75 στα 5, με την Ιταλία να προηγείται με βαθμολογία 4,78 στα πέντε.

Σύμφωνα με την TasteAtlas, η βαθμολογία κάθε χώρας υπολογίζεται με βάση τη μέση βαθμολογία των χρηστών του διαδικτυακού οδηγού για τα 30 καλύτερα πιάτα, ποτά και προϊόντα στη συγκεκριμένη χώρα. «Οι χώρες που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα δεν έχουν αρκετά στοιχεία βαθμολογημένα» σημειώνει η TasteAtlas.

Στον ιστότοπο, τα πιάτα με την καλύτερη βαθμολογία στην Ελλάδα είναι η χορτόπιτα, το αντικριστό και τα παϊδάκια. Αντίστοιχα, τα πιο δημοφιλή ελληνικά προϊόντα είναι η φάβα Σαντορίνη, τα Πορτοκάλια από το Μάλεμε Χανίων και το πευκοθυμαρόμελο Κρήτης.