Γρηγορότερα απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν προχωρά η διαδικασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για την έγκριση της εξαγοράς της Wind από τη United Group, εταιρεία που ελέγχεται από το επενδυτικό κεφάλαιο BC Partners LLP και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της Nova Telecommunication (προηγουμένως Forthnet ).

Όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (16 Νοεμβρίου), η 21η Δεκεμβρίου 2021 ορίζεται ως η προσωρινή προθεσμία για την απόφασή της. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν μεσολαβήσει κάτι που θα ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα, την προαναφερόμενη ημερομηνία θα δοθεί το πράσινο φως για να προχωρήσει η εξαγορά συνολικής αξίας, βάσει πληροφοριών, 950 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια θα εκκινήσει διαδικασία για τη συγχώνευση της Wind με τη Nova.

Αν η Επιτροπή δεν αποφασίσει στις 21 του επομένου μήνα, πιθανότατα θα έχει μεσολαβήσει παρέμβαση κάποιου φορέα με έννομο συμφέρον και η διαδικασία περνά σε νέα φάση, όπου το θέμα επανεξετάζεται. Η εκτίμηση που κυριαρχεί, πάντως, είναι ότι το πράσινο φως για την εξαγορά θα δοθεί.

Στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς σημειώνουν ότι η συγχώνευση των Nova – Wind είναι ικανή να φέρει ανατροπές στα μερίδια της αγοράς, σε μια περίοδο που υπάρχουν προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας και συνακόλουθα αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών και ειδικά των συνδέσεων υψηλών ταχυτήτων σύνδεσης στο Internet. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, θεωρείται το όλο εγχείρημα να συνοδευτεί με τις αναγκαίες επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.