Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε σήμερα το πραγματικό αγωνιστικό του πρόσωπο, τις μεγάλες δυνατότητες που έχει. Χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για να πάρει το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Wimbledon τα κατάφερε όμως, παίζοντας για 4 συνεχόμενες ημέρες και 10 σετ συνολικά, σε κάτι περισσότερο από 8,5 αγωνιστικές ώρες.

Επιστρέφοντας από το 1-2 σετ στο οποίο είχε διακοπεί χθες το βράδυ η αναμέτρησή τους, ο Τσιτσιπάς επικράτησε σήμερα στο Centre Court του Andy Murray με 7-6 (3), 6-7 (2), 4-6, 7-6 (3), 6-4.

Αυτή ήταν η 4η νίκη σε αγώνα του που πήγε στα 5 σετ για τον Στέφανο στο All England Club (4-1), ενώ έστω και δύσκολα μπήκε στον 3ο γύρο του Wimbledon για 2η διαδοχική χρονιά και 3η συνολικά στην καριέρα του. Θυμίζουμε πως είχε κάνει την καλύτερη πορεία του στο βρετανικό major το 2018, όταν είχε φτάσει μέχρι τον 4ο γύρο, και έκτοτε δεν έχει επιστρέψει στη 16άδα.

Ο δρόμος πλέον δείχνει ανοιχτός και αύριο θα αντιμετωπίσει τον Laslo Djere για τον 3ο γύρο, ενώ αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά θα παίξει με έναν εκ των Christopher Eubanks και Christopher O’Connell για να μπει στα προημιτελικά.

Στο παιχνίδι με τον Murray o Έλληνας πρωταθλητής δυσκολεύτηκε αρκετά και αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως δεν μπόρεσε να “σπάσει” το σερβίς του Βρετανού, παρά μόνο στο 5ο σετ!

Στο 1ο σετ ήταν λίγο καλύτερος και μπορεί να μην έφτασε στο break, όμως έκανε ένα καλό tie-break και το κατέκτησε με 7-3. Με παρόμοιο τρόπο έφτασε στην ισοφάριση ο Murray, που ήταν πιο απειλητικός στα service games του Στέφανου και τελικά επιβεβαίωσε πως ήταν καλύτερος σ’ αυτό το σετ, κερδίζοντας το tie-break με 7-2.

Στο ξεκίνημα του 3ου σετ έκανε και το πρώτο break του ματς ο Σκωτσέζος, ο οποίος προηγήθηκε με 2-0 και διατήρησε ως το τέλος του σετ το προβάδισμα, σβήνοντας και 2 break points του αντιπάλου του.

Το παιχνίδι διακόπηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας χθες το βράδυ και συνεχίστηκε σήμερα, με ανοιχτή αυτή τη φορά την οροφή στο Centre Court και σε μια ηλιόλουστη μέρα.

Ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να βρει break ούτε στο 4ο σετ, έκανε ένα εξαιρετικό tie-break ωστόσο, επικράτησε με 7-3 και έστειλε την αναμέτρηση σε 5ο σετ. Εκεί ήρθε επιτέλους και το break, με τον Στεφ να προηγείται με 3-1 και να διατηρεί τον έλεγχο έκτοτε, ολοκληρώνοντας την ανατροπή και τον μεγάλο θρίαμβο στο 10ο game, έπειτα από 4 ώρες και 40 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Τσιτσιπά επί του Murray σε 3 αναμετρήσεις (2-1) και ήρθε και αυτή με παρόμοιο τρόπο σε ένα Grand Slam, αφού η προηγούμενη ήταν στον 1ο γύρο του US Open το 2021, σε έναν αγώνα που είχε βρεθεί επίσης πίσω με 1-2 σετ.

Διαβάστε περισσότερα