Μια εντυπωσιακή εικόνα μιας λεοπάρδαλης του χιονιού να ατενίζει τα βουνά της Ινδίας ψηφίστηκε ως νικήτρια του φετινού βραβείου People’s Choice Award του Wildlife Photographer of the Year.

Ψήφισαν 60.466 άνθρωποι, καταγράφοντας αριθμό ρεκόρ και η φωτογραφία «Ο κόσμος της λεοπάρδαλης του χιονιού» του Γερμανού φωτογράφου Sascha Fonseca αναδείχθηκε ο απόλυτος νικητής.

Ο Fonseca χρησιμοποίησε ειδική μέθοδο για να απαθανατίσει την εικόνα του σπάνιου αιλουροειδούς στο ηλιοβασίλεμα, με φόντο τα βουνά στο Ladakh της βόρειας Ινδίας.

Η εικόνα επιλέχθηκε από έναν κατάλογο 25 φωτογραφιών που ξεχώρισε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου μεταξύ σχεδόν 39.000 συμμετοχών. Πλέον, θα εκτίθεται στην έκθεση Wildlife Photographer of the Year στο μουσείο μέχρι τις 2 Ιουλίου.

Εκτιμάται ότι σήμερα ζουν στη φύση μόλις 6.500 ενήλικες λεοπαρδάλεις του χιονιού καθώς η ύπαρξή τους απειλείται από τη λαθροθηρία, την απώλεια οικοτόπων και ην επαφή με τον άνθρωπο.

Ευχαριστώντας όλους όσοι ψήφισαν τη φωτογραφία του, ο Fonseca δήλωσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μουσείο πως «Η φωτογραφία μπορεί να συνδέσει τους ανθρώπους με την άγρια φύση και να τους ενθαρρύνει να εκτιμήσουν την ομορφιά του αθέατου φυσικού κόσμου. Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη κατανόηση της άγριας ζωής οδηγεί σε βαθύτερη φροντίδα, η οποία ελπίζω να έχει σαν  αποτέλεσμα την ενεργό υποστήριξη και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού για την προστασία της φύσης».

Ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Douglas Gurr ανέφερε από την πλευρά του πως «Αποτέλεσμα αφοσίωσης και επιμονής, η αξιοσημείωτη εικόνα του Sascha αποτυπώνει την εκπληκτική ομορφιά του πλανήτη μας και μας υπενθυμίζει την κοινή μας ευθύνη για την προστασία του».

Διαγωνισμός Φωτογραφίας: Οι εικόνες που διακρίθηκαν

Σε μία από τις τέσσερις εικόνες που επιλέχθηκαν ως «ιδιαίτερου επαίνου» απεικονίζεται μια ακόμα λεοπάρδαλη. Στη φωτογραφία με τίτλο «Holding on», ο Igor Altuna απαθανάτισε μια λεοπάρδαλη να μεταφέρει με το στόμα της μια νεκρή μαϊμού και το μωρό της.

Wildlife Photographer of the Year: «Ο κόσμος της λεοπάρδαλης του χιονιού» απέσπασε το βραβείο κοινού

Επίσης διακρίθηκε η φωτογραφία «Fox affection» της Brittany Crossman, που απεικονίζει κόκκινες αλεπούδες να αγκαλιάζονται.

Wildlife Photographer of the Year: «Ο κόσμος της λεοπάρδαλης του χιονιού» απέσπασε το βραβείο κοινού

Στην τρίτη διακριθείσα φωτογραφία φαίνεται μια μικρή πολική αρκούδα να παίζει στην ακτή του κόλπου Hudson στον Καναδά. Είναι η εικόνα «Among the flowers» του Martin Gregus.

Wildlife Photographer of the Year: «Ο κόσμος της λεοπάρδαλης του χιονιού» απέσπασε το βραβείο κοινού

Τέλος, το έργο «Portrait of Olobor» της Marina Cano απεικονίζει ένα μεγαλοπρεπές αρσενικό λιοντάρι στην περιοχή Maasai Mara της Κένυας.

Wildlife Photographer of the Year: «Ο κόσμος της λεοπάρδαλης του χιονιού» απέσπασε το βραβείο κοινού

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι η έκθεση αξιοποιεί τη «μοναδική συναισθηματική δύναμη» της φωτογραφίας για να «φωτίσει ιστορίες και είδη σε όλο τον κόσμο» και να συμβάλει στη δημιουργία υποστηρικτών του πλανήτη.

Διαβάστε ακόμη: