Με ισχυρές απώλειες κινείται ο τίτλος της Walmart αφότου ο κολοσσός των super market των ΗΠΑ έδωσε ετήσιο guidance που δεν έφτασε τις προσδοκίες των αναλυτών, αν και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της έχοντας ξεπεράσει τις προβλέψεις της αγοράς στο τρίτο τρίμηνο.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός γίγαντας του λιανεμπορίου ολοκλήρωσε το τελευταίο τρίμηνο με προσαρμοσμένα κέρδη 1,53 δολαρίων ανά μετοχή, υπερβαίνοντας ελαφρώς τη μέση εκτίμηση για 1,52 δολ/μτχ.

Παρομοίως, ο τζίρος της Walmart αυξήθηκε στα 160,8 δισ. δολάρια από τα 152,8 δισ. στο ίδιο διάστημα πέρυσι, ξεπερνώντας επίσης την πρόβλεψη της αγοράς για 159,7 δισ.

Την ίδια ώρα, είδε τις συγκρίσιμες πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 4,9% με τις διαδικτυακές πωλήσεις να πραγματοποιούν άλμα 24%, ενώ οι μέσες συναλλαγές ήταν αυξημένες κατά 3,4%.

Η απογοήτευση των επενδυτών ωστόσο ήρθε με την πρόβλεψη που έδωσε η Walmart για την κερδοφορία της στο σύνολο του 2023.

Συγκεκριμένα, αναβάθμισε μεν το outlook των κερδών της στο εύρος των 6,40 έως 6,48 δολ/μτχ από την προηγούμενη πρόβλεψη για 6,36 έως 6,46 δολ/μτχ, αλλά δεν έφτασε τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που περίμεναν 6,5 δολ/μτχ.

Σε αυτό το κλίμα ο τίτλος της Walmart, που βρίσκεται στο +18% εντός του 2023, μετά τις ανακοινώσεις της εταιρείας βρέθηκε να υποχωρεί έως και περισσότερο του 8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street.

Διαβάστε ακόμη: