Οι δείκτες της Wall Street παρουσίασαν διακημάνσεις με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής περιμένοντας τον επόμενο γύρο των μακροοικονομικών στοιχείων και τα συμπληρωματικά στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού, ήτοι το δείκτη τιμών παραγωγού που δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη.

Στο ταμπλό επικράτησαν μεικτά πρόσημα με τον Dow Jones να καταφέρνει να ξεχωρίσει και να διατηρείται σε θετικό έδαφος με έστω και μικρή άνοδο 0,10% στις 39.043 μονάδες. Στον αντίποδα οι έτεροι βασικοί δείκτες κατέγραψαν απώλειες με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,19% στις 5.165 μονάδες και τον Nasdaq να δέχεται λίγο μεγαλύτερες πιέσεις πέφτοντας 0,54% και τις 16.177 μονάδες.

Στις αγορές ομολόγων οι αποδόσεις παρέμειναν σε ανοδική τροχιά. Ενδεικτικά η απόδοση του 10ετούς κέρδισε άλλες τέσσερις μονάδες στο 4,19% και η απόδοση του 2ετούς ανέβηκε στο 4,628%.

H ημέρα ήταν… φτωχή σε μάκρο επιτρέποντας στους επενδυτές να κάνουν ένα μικρό διάλλειμα πριν την αυριανή δημοσίευση των συμπληρωματικών στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού το Φεβρουάριο, μέσα από το δείκτη τιμών παραγωγού (PPI), αλλά και τα επίσης σημαντικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.

Θυμίζουμε πως την Τρίτη ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) διαμορφώθηκε σε επίπεδα κοντά, αν και λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις, καθώς αυξήθηκε εντός προβλέψεων κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και κατά 3,2% σε ετήσια βάση σε σχέση με το αναμενόμενο 3,1%.

Πάντως, υπό το φως των στοιχείων αυτών οι αναλυτές έχουν αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις τους για την έναρξη του καθοδικού κύκλου των επιτοκίων από την Federal Reserve με τα προγνωστικά να συγκλίνουν πλέον στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Η Wells Fargo προστέθηκε σήμερα στη λίστα αναθεωρώντας επίσης την πρόβλεψη της για την πρώτη περικοπή από τον Ιούνιο, αντί το Μάιο.

Ωστόσο δεν λείπουν και οι πιο απαισιόδοξοι, όπως ο Μαρκ Οκάντα της Sycamore Tree Capital Partners, ο οποίος σε συνέντευξη του στο CNBC δήλωσε πως υπάρχει πιθανότητα η Fed να μην μειώσει καθόλου τα επιτόκια μέσα στο 2024!

Οι τεχνολογικές εταιρείες δέχθηκαν μεγάλες πιέσεις

Σε επίπεδο μετοχών, οι τεχνολογικές εταιρείες δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις με οδηγό τη Nvidia, τη Meta και την Apple.

Αν και αρνητικός πρωταγωνιστής με απώλειες άνω του 4,5% αποδείχτηκε η Tesla, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν πως θα πρέπει να εκδιωχθεί από την επίλεκτη ομάδα των «Υπέροχων Επτά». Μάλιστα για την αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ ήταν το κατώτερο κλείσιμο της μετοχής της από το Μάιο του 2023 μετά την υποβάθμιση της από την Wells Fargo.

Έντονους τριγμούς δέχτηκε και η μετοχή της US Steel μετά από δημοσίευμα των Financial Times που υποστήριζε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία θα εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για τη δρομολογούμενη συγχώνευση της με τον ιαπωνικό κολοσσό της Nippon Steel Corp. ρισκάροντας έτσι και τη διατάραξη των διμερών σχέσεων με μια χώρα-σύμμαχο.

Στον αντίποδα το συνεχιζόμενο ράλι του Bitcoin έδωσε νέα… φτερά στις μετοχές των εταιρειών του κλάδου των crypto, όπως η CoinBase, η MicroStrategy και η CleanSpark, ενώ οι δρομολογούμενες αξιολογήσεις της Goldman Sachs για τις εταιρείες κρουαζιέρας έδωσαν ώθηση στις μετοχές του κλάδου, όπως της Carnival και της Royal Caribbean.

Στις κερδισμένες επίσης οι μετοχές της Texas Roadhouse μετά την αναβάθμιση της από την Baird και της Moelis & Co μετά την αναβάθμιση της από την Goldman Sachs.

Διαβάστε ακόμη: