Το Bitcoin κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό για τέταρτη φορά σε έξι ημέρες, με μοχλό ανόδου τις εισροές-ρεκόρ στα ETFs που συνδέονται με το κρυπτονόμισμα.

Συγκεκριμένα, σκαρφάλωσε μέχρι τα 73.664 δολάρια την Τετάρτη, πριν περιορίσει ελαφρώς τα κέρδη του και υποχωρήσει περίπου στα  73.080 δολάρια νωρίτερα στη Νέα Υόρκη.

Εν τω μεταξύ, οι καθαρές ημερήσιες εισροές σε αμερικανικά spot Bitcoin ETFs την Τρίτη ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε το Bloomberg. Με το IBIT της BlackRock να καταγράφει το δικό του ρεκόρ, με ημερήσιες εισροές 849 εκατ. δολαρίων.

«Οι λόγοι πίσω από το ράλι είναι αρκετά ξεκάθαροι. Μια ανεξέλεγκτη ζήτηση για τα ETFs που υποστηρίζονται παρά το περιορισμένο βάθος της αγοράς», δήλωσε ο Manuel Villegas, αναλυτής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην ελβετική ιδιωτική τράπεζα Julius Baer.

Καθώς οι εκδότες αγοράζουν μεγάλα αποθέματα Bitcoin για να υποστηρίξουν τα ETF τους, η συνολική κυκλοφορούσα προσφορά του ψηφιακού νομίσματος έχει αρχίσει να μειώνεται.

US Spot Bitcoin ETFs See Record Daily Inflow |
Τα ETFs που συνδέονται με το Bitcoin σημείωσαν ρεκόρ ημερήσιων εισροών

Άλλα κρυπτονομίσματα έχουν επίσης καταγράψει κέρδη με την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων.

Το Ether διαπραγματεύτηκε έως και 3,3% υψηλότερα στα 4.083 δολάρια την Τετάρτη. Έχει αυξηθεί περίπου 75% φέτος.

Η χρήση του Ethereum, του πιο εμπορικά επιτυχημένου οικοσυστήματος blockchain στον κόσμο, πρόκειται να γίνει πολύ φθηνότερη μετά την τελευταία αναβάθμιση λογισμικού του δικτύου την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, η αναβάθμιση αναμένεται να μειώσει εντυπωσιακά τα έξοδα σε δεκάδες αλυσίδες όπως Arbitrum, Polygon και Base της Coinbase Global, που συνδέονται με το Ethereum.

Μια συναλλαγή που ίσως να κόστιζε προηγουμένως 1 δολάριο, μπορεί τώρα να κοστίζει ένα σεντ.

Διαβάστε ακόμη: