Να αφήσει πίσω της τη χθεσινή δύσκολη συνεδρίαση προσπαθεί η Wall Street και να ξεπεράσει το μικρό σοκ από τα νέα για τον αμερικάνικο πληθωρισμό, που έδειξαν στους επενδυτές πως η οικονομία βρίσκεται σε πιο «θερμή» κατάσταση από αυτή που ανέμεναν. Τα μάκρο στοιχεία ανέβασαν την απόδοση του 10ετούς να ενισχύεται κατά 10 μονάδες βάσης στο 4,269% και αύξησαν τις αμφιβολίες εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων αρκετές φορές μέσα στη χρονιά, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αντιστρέψουν την ψυχολογία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,35% στις 38.407 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,71% στις 4.988 μονάδες και ο Nasdaq βρίσκεται στο +0,91% στις 15.798 μονάδες.

Χθες η Wall Street υποχώρησε σημαντικά, με τον Dow να κάνει «βουτιά» 524 μονάδες και να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Μάρτιο του 2023. Πτωτικά κινήθηκαν και οι άλλοι δύο δείκτες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 1,33% και τον Nasdaq 1,80%. Επίσης, ο Russell 2000 διολίσθησε κατά 4%, στη χειρότερη συνεδρίασή του από τον Ιούνιο του 2022.

Υπενθυμίζεται πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο αυξήθηκε υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, την στιγμή που οι αναλυτές σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αύξηση κατά 0,2%.

Στο ταμπλό η μετοχή της Lyft πραγματοποιεί άλμα πάνω από 34% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο αλλά και καλύτερο guidance. Συγκεκριμένα για το τρίμηνο κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη 18 σεντς ανά μετοχή, πολύ υψηλότερα από τα 8 σεντς ανά μετοχή σύμφωνα με την πρόβλεψη της LSEG. Σημειώνεται πως μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης η μετοχή της εταιρείας παρουσίασε έντονη μεταβλητότητα μετά από ένα τυπογραφικό λάθος στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η μετοχή της Airbnb υποχωρεί πάνω από 4,5% μετά την ανακοίνωση καθαρής ζημίας 349 εκατ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ή 55 σεντς ανά μετοχή, καθώς εκκρεμείς φορολογικές υποχρεώσεις την επιβάρυναν, σε σύγκριση με καθαρά κέρδη 319 εκατομμυρίων δολαρίων ή 50 σεντς ανά μετοχή, το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της Airbnb αυξήθηκαν κατά 17% στα 2,22 δισ. δολάρια από 1,9 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

Η μετοχή των Robinhood ενισχύεται σχεδόν 12%, μετά την γνωστοποίηση πως τα κέρδη και τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο ήταν καλύτερα του αναμενόμενου. Η διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών ανακοίνωσε κέρδη 30 εκατ. δολάρια, ή 3 σεντς ανά μετοχή, το τέταρτο τρίμηνο, σε αντίθεση με απώλεια 166 εκατ. δολαρίων, ή 19 σεντς ανά μετοχή, το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Τα έσοδα αυξήθηκαν 24% στα 471 εκατ. δολάρια, εν μέρει χάρη στην αύξηση κατά 8% των εσόδων που βασίζονται σε συναλλαγές που σχετίζονται κυρίως με κρυπτονομίσματα, δήλωσε η εταιρεία.

Η μετοχή της Nvidia ενισχύεται σχεδόν 2,5% μετά τα νέα πως πλέον ο τεχνολογικός κολοσσός αξίζει περισσότερο από την AmazonΗ Nvidia είχε χρηματιστηριακή αξία κλεισίματος την Τρίτη 1,78 τρισ. δολάρια, καθιστώντας την την τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία με βάση την αξία της αγοράς.

Τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ σημείωσε η Sony στο πολύ σημαντικό τρίμηνο του Δεκεμβρίου, το οποίο περιλαμβάνει την περίοδο των εορτών, χάρη στην ώθηση από το PlayStation. Στα έσοδα ανακοίνωσε 3,75 τρισ. γιεν Ιαπωνίας ή 24,9 δισ. δολάρια έναντι 3,58 τρισ. γιεν που αναμένονταν με λειτουργικά κέρδη στα 463,3 δισ. γιεν έναντι 428,4 δισ. γεν αναμενόμενα. Ωστόσο, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 26% στο τμήμα gaming, λόγω της αύξησης των ζημιών από hardware καθώς και της μείωσης των πωλήσεων παιχνιδιών, κάτι που οδηγεί τη μετοχή της εταιρείας να υποχωρεί σχεδόν 6%.

Στο ταμπλό η μετοχή της JetBlue Airways ενισχύεται πάνω από 1%, ενώ χθες έκανε άλμα 22% μετά την ανακοίνωση πως ο επενδυτής Carl Icahn ανακοίνωσε πως αποκτήσει ποσοστό 10% της αεροπορικής.

Διαβάστε ακόμη: