Βελτιωμένο είναι το κλίμα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά από μια χαμένη ημέρα στη Wall Street με τις τιμές του πετρελαίου και τις αποδόσεις των ομολόγων να παραμένουν στο επίκεντρο. Αυτοί οι δύο παράγοντες χαλάρωσαν σήμερα την πίεση στην αγορά με αποτέλεσμα οι δείκτες να επανέλθουν σε θετικό έδαφος με μεγάλο πρωταγωνιστή στον Nasdaq.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,18% και διαπραγματεύεται στις 42.027 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,77% στις 5.739 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,17% στις 18.134 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς κινείται σταθερά ανοδικά πάνω από το όριο του 4%, στο 4,049%, σε αντίθεση με το πιο ευαίσθητο 2ετές που χάνει έδαφος στο 3,98%.

To αμερικανικό αργό υποχωρεί 3,15% στα 74,71 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent σημειώνει πτώση 2,97% στα 78,53 δολάρια, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τα αναμενόμενα αντίποινα του Ισραήλ στις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν και τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αποτρέψουν έναν ακόμη ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή.

Οι δείκτες είναι ασταθείς τον νέο μήνα διαπραγμάτευσης, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ολοένα και περισσότερο την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Ο S&P 500 υποχωρεί λίγο περισσότερο από 1,1% τον Οκτώβριο μετά από άνοδο 2% τον Σεπτέμβριο.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, σημαντικό μέρος των κερδών της Παρασκευής απώλεσε η Wall Street, καθώς η ανησυχία για το ρυθμό αποκλιμάκωσης των επιτοκίων από τη Fed, αλλά και το ράλι των πετρελαϊκών τιμών βάρυναν το κλίμα. Έτσι, όλοι οι δείκτες ξεκίνησαν την εβδομάδα με αρνητικά πρόσημα.

Διαβάστε ακόμη: