Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν ακραία μέτρα και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μία από αυτές ακριβώς τις ακραίες καταστάσεις, που η ανθρωπότητα δεν περίμενε να ζήσει. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στις 24 Μαρτίου, με αντικείμενο συζήτησης τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ένας αξιωματούχος της ΕΕ, ενώ πηγές είχαν πει στο Reuters τη Δευτέρα ότι ο Μπάιντεν αναμένεται να συμμετάσχει με τους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 23 Μαρτίου, για να συζητήσουν τον πόλεμο που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα.

Τα κεντρικά γραφεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ βρίσκονται στις Βρυξέλλες.

Ήδη από χθες, Δευτέρα, είχαν «φουντώσει» τα σενάρια που μιλούσαν για επικείμενη επίσκεψη Μπάιντεν στην Ευρώπη λόγω της επείγουσας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου θα γίνει σε συνέχεια των επισκέψεων κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησής του, όπως της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις και του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, στην Ευρώπη. Σημειώνεται πως η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι, δήλωσε χθες ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να συντονίζεται με τους εταίρους της στο NATO και τους Ευρωπαίους συμμάχους της.