Περίπου 27.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποίησαν πορεία το απόγευμα της Κυριακής στις Βρυξέλλες ζητώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Οι διαδηλωτές, όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, καλούν τη βελγική κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί έτσι ώστε το Ισραήλ να προχωρήσει σε «άμεση και μόνιμη» κατάπαυση του πυρός.

Η πορεία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό ήταν πρωτοβουλία πολλών ενώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Νωρίτερα, την ώρα που συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ, με αίτημα την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, πως πρέπει να συνεχιστεί η «στρατιωτική πίεση» κατά της οργάνωσης, ενώ δήλωσε ότι του «ράγισε την καρδιά» η είδηση για τον θάνατο των τριών από τα πυρά των IDF.

«Παρά τη βαθύτατη θλίψη, θέλω να διευκρινίσω ένα πράγμα: η στρατιωτική πίεση είναι απαραίτητη τόσο για την επιστροφή των ομήρων όσο και για τη διασφάλιση της νίκης επί των εχθρών μας. Μόνο η διατήρηση της στρατιωτικής πίεσης θα επιτρέψει την απελευθέρωση όλων των ομήρων μας»,ανέφερε αρχικά. «Οι οδηγίες που δίνω στη διαπραγματευτική ομάδα βασίζονται σε αυτήν την πίεση, χωρίς αυτήν δεν έχουμε τίποτα», συμπλήρωσε αναφερόμενος στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Διαβάστε ακόμη: