Επιδημία αναβολών «χτύπησε» για δεύτερη σερί χρονιά τις εκδηλώσεις γάμων και βαπτίσεων, με τους ιδιοκτήτες των κέντρων δεξιώσεων να παρακολουθούν το άνοιγμα δραστηριοτήτων με «δεμένα» χέρια και ταυτοχρόνως να «γεμίζουν» την ατζέντα για το 2022.
«Στο ίδιο έργο θεατές» οι ιδιοκτήτες των κέντρων δεξιώσεων, που όπως πέρσι έτσι και φέτος καλούνται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της high season για την τέλεση γάμων τον Μάιο να βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με μελλοντικά ζευγάρια που διαλέγουν λόγω των μέτρων να ακυρώνουν για ακόμη μία χρονιά τα σχέδια του «ονειρεμένου γάμου». Εκατοντάδες γάμοι και εκδηλώσεις από το 2020 μεταφέρθηκαν για το 2021, ενώ ήδη η πλειοψηφία των ζευγαριών -σε ένα ποσοστό που αγγίζει έως και το 80%- έχει μετακυλήσει την ιερή τελετή και το καθιερωμένο γλέντι για το 2022.
Έκρηξη στις τιμές εκδηλώσεων
Ταυτόχρονα, τα περσινά μέτρα με τελετές των 50 και 100 ατόμων οδήγησαν στην «έκρηξη» στις τιμές των εκδηλώσεων. Σε ένα γλέντι με 250 και 300 άτομα η τιμή ήταν 17-18 ευρώ / κεφάλι, ενώ πλέον οι επιχειρήσεις προκειμένου να επιβιώσουν από τη λαίλαπα της πανδημίας προχωρούν σε αυξήσεις που σε πολλές περιπτώσεις ξεκινούν από τουλάχιστον 30 ευρώ / κεφάλι.
Τα παραπάνω εξηγούν στο ThessToday.gr επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες κέντρων δεξιώσεων στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεση ενημέρωση του κλάδου από την κυβέρνηση σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν τη φετινή σεζόν. «Πλησιάζουμε προς τον Μάιο και δεν ξέρουμε ακόμα αν θα κάνουμε τους γάμους του μήνα, οι οποίοι είναι οι περσινοί για τη φετινή χρονιά. Ήδη πάρα πολλά ζευγάρια έχουν αναβάλει την ιερή τελετή και την εκδήλωση για το 2022», τονίζουν στο ThessToday.gr οι υπεύθυνοι του κέντρου δεξιώσεων «Polis», συμπληρώνοντας παράλληλα: «Το καλό είναι ότι τα ζευγάρια δείχνουν κατανόηση, γιατί κι εμείς μέχρι στιγμής είμαστε στο “σκοτάδι”».
Το δίλημμα και η… καταστροφή
Πολλά ζευγάρια βρέθηκαν στο ίδιο δίλημμα τη χρονιά που πέρασε, καθώς η επιθυμία τους να δέσουν τις ζωές τους ενώπιον φίλων και συγγενών συγκρούστηκε με τα μέτρα που επιβλήθηκαν από την πολιτεία για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού στη χώρα. Κάποιοι έκαναν τον γάμο τους με 100 άτομα, άλλοι με 50, αργότερα με 9, ενώ όσοι θα παντρεύονταν τους τελευταίους μήνες δεν κατάφεραν να το κάνουν λόγω του lockdown, στο οποίο βρίσκεται ακόμα η χώρα. Οι επιπτώσεις όμως δεν ήταν σοβαρές μόνο για τα σχέδια των ζευγαριών, αλλά και για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες των οποίων οι δουλειές εξαρτώνται από αυτά τα μυστήρια και τον τελευταίο χρόνο έχουν πληγεί περισσότερο από ποτέ.
«Δεν ξέρουμε αν και πώς θα ανοίξουμε, με πόσα άτομα και τι ωράρια»
Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετείται και ο Άγγελος Σολωμός, ιδιοκτήτης του κέντρου δεξιώσεων «NOTO Finevents», ο οποίος εξηγεί ότι η καθυστέρηση των ανακοινώσεων από την κυβέρνηση έχει οδηγήσει στην καταστροφή τους επιχειρηματίες του κλάδου. «Ούτε εμείς, ούτε κι ο κόσμος ξέρουμε τι θα κάνουμε. Η περσινή χρονιά μετακύλησε για φέτος, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό ήδη αναβάλει για το 2022. Στην ουσία καταστρέφονται τρία χρόνια», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Θα είχαμε γάμους κανονικά μέσα στον Μάιο και δεν ξέρουμε αν θα ανοίξουμε, πώς θα ανοίξουμε, με τι ωράρια και πόσα άτομα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.