Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα μετά την απολογία ο κομμωτής από τα Βριλήσσια ο οποίος συνελήφθη γιατί είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες στο σπίτι του και στο κατάστημά του, παρακολουθώντας τις πελάτισσές του αλλά και τη θετή του κόρη. Ο 49χρονος είχε συλληφθεί με ένταλμα για το αδίκημα της παράνομης καταγραφής το οποίο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Ο ίδιος κατά την απολογία του σήμερα, φέρεται να υποστήριξε πως τοποθέτησε τις κάμερες πριν από 1,5 χρόνο για λόγους περιέργειας και αρνήθηκε κάθετα πως έδωσε το υλικό στον οποιοδήποτε. Φέρεται να έκανε ακόμη λόγο για επιπολαιότητά του και να εξέφρασε μεταμέλεια για τις πράξεις του.

Μετά τη προφυλάκισή του κατηγορουμένου, ο δικηγόρος του Νικος Σταυρουλόπουλος τόνισε πως «σε καμία περίπτωση το υλικό που έχει καταγραφεί παράνομη δεν έχει διατεθεί σε τρίτους». Όπως είπε ο ίδιος «μόνο αυτός γνώριζε για την τοποθέτηση των καμερών».

Το χρονικό

Η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από πληροφορίες που έφθασαν στην Αστυνομία σχετικά με τη δράση του εν λόγω επιχειρηματία, ενώ η πλήρης δράση του αποκαλύφθηκε μετά από μία «επίσκεψη» των αστυνομικών στο κομμωτήριό του.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τ.Α. Βριλησσίων, υποδυόμενοι τους πελάτες, πήγαν στο κομμωτήριο και, επισκεπτόμενοι τις τουαλέτες, διαπίστωσαν πως πράγματι ο κατηγορούμενος είχε εγκαταστήσει αθέατο σύστημα καταγραφής και είχε τοποθετήσει δύο μικροσκοπικές κάμερες στις τουαλέτες του καταστήματος.

Μέσω του συγκεκριμένου συστήματος ο κομμωτής είχε τη δυνατότητα να επεμβαίνει στο σύστημα αρχειοθέτησης των αρχείων που κατέγραφε καθώς και να αντιγράφει, να αλλοιώνει, να συλλέγει, να αποθηκεύει και ανακτά τα βίντεο με τις καταγραφές.

Διαβάστε ακόμη: